Спа терапия у дома

4
Добави коментар

Спа терапията се превърна в един от най-популярните начини за релаксация и удоволствие в динамичното ежедневие. Но за съжаление, много малко хора могат да си позволят редовни процедури и в повечето случаи остават само с мечтите. А не бива! С толкова много разнообразни козметични продукти на пазара нищо не ви пречи да си правите спа терапия у дома. При това колкото често искате!

Вижте как и с какви средства можете да глезите сетивата си и да удовлетворявате качествено всички нужди на тялото и душата си.

Най-голямото предимство на домашната спа терапия е, че можете да комбинирате няколко процедури едновременно и да ги реализирате според собствения си вкус и предпочитание. Достатъчно е просто да изберете подходящите продукти, да създадете предразполагаща атмосфера и да се отдадете на изживяването.

И така, какво ви трябва? Няколко големи свещи, за предпочитане ароматни (лавандула, иланг – иланг, зелена ябълка или цитрус – ароматите, рози, които успокояват), няколко големи хавлиени кърпи, един пухкав халат, любимата ви отпускаща музика (ако нямате можете да потърсите в интернет) и разбира се, спа продукти. Т.е всички онези кремове, олиа, лосиони, маски и т.н, които осигуряватт нежна грижа на всяка част от тялото, глезят сетивата, успокояват съзнанието и създават усещането за райско блажество.

Идеалният вариант би бил да организирате романтична спа терапия за себе си и половинката ви. Нека атмосферата остане все така идилична и уютна, като можете да добавите малко розови листенца. Можете да изтъркате взаимно кожата си с гъба луфа и ароматен душ – гел, а след това да си направите масаж. Начините да се поглезите са безброй.

Преди да ви дадем идеи за процедурите, които можете да включите в домашната си спа терапия, разгледайте актуалните козметични предложения за максимална наслада в грижите. Не забравяйте, че с малко въображение всеки от тях може да участва в ритуала. Просто помислете от какво се нуждаете и започнете да попълвате спа несесера.

I LOVE… Душ-гелове
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/spa1-2wuk5ykipwn9xue40f20wa.jpg
Съдържат омекотяващ кожата витаминен комплекс и екстракт от алое вера, които хидратират кожата. Пробудете сетивата си със свежестта на вкусни мандарини в TANGERINE DREAM или почувствайте ревитализиращия прилив на сочна диня в JUICY WATERMELON и мента и шоколад в MINTY CHOCO CHIP.

Регенериращо мляко за тяло с омазняващ ефект (400 ml) и Регенерираща грижа с омазняващ ефект за сухи участъци (100 ml) от MIXA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/spa3-2wuk668g1r5rgsxai9c0sq.jpg
Млякото е обогатено с качествени съставки, осигуряващи истинско облекчение и възстановяване на изключително сухата кожа, която лесно се напуква. 10% концентрация на глицерин + овесено мляко. Кремът осигурява концентрирана грижа, благодарение на високоефективните съставки, които подхранват интензивно и подобряват състоянието на видимо сухите участъци.

Термална вода (300 ml – 25,45 лв; 150 ml – 16,70 лв; 50 ml – 6,50 лв.) от LA ROCHE-POSAY
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa6-2wuk6d58buh4bgz8owi32i.jpg
С терапевтични свойства, доказани от дерматолозите. С антиоксидантно, успокояващо, заздравяващо и против раздразнения действие. Може да се ползва при сърбеж, зачервяване, възпаление, алергия, след бръснене, епилация или козметични процедури, при спортуване или по всяко време на деня – за освежаване и тонизиране на кожата, независимо от възрастта. През лятo 2014 г. спрей 150 ml + подарък: 50 ml.

Успокояващ лосион за тяло Care от AVON
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa12-2wuk6hf0xslit4cvscsdmy.jpg
Благодарение на нежната формула с алое вера и витамин Е, той хидратира, енергизира и успокоява кожата.

Мляко за тяло за под душа Какао & Мляко и Мляко за тяло за под душа Мед & Мляко от NIVEA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa7-2wuk720uxs0el2ruyf3wui.jpg
Осигуряват нужната доза влага още преди да сте излезли от банята. Какаовото масло в първия има антиоксидантно действие, подхранва и прави текстурата кадифено нежна. С дълготраен аромат на шоколад и ванилия. Медът във второто подхранва и глези кожата, осигурявайки нежност, мекота и еластичност 24 часа. Комбинира ухание на пролетни цветя и меден сорбет, а в основата се долавят мускус, бензоин и ванилия.

Дамски самобръсначки Gillette Venus от P & G
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa9-2wuk7i3un88ibabg9arua2.jpg
Комбинацията от доказана технология и революционна иновация осигурява гладка кожа само с едно движение. 3 ножчета, които следват контурите на крака за ултра близко бръснене; лентички с лубрикант, осигуряващи гладко плъзгане и дръжка, която не позволява изплъзване дори под душа. Благодарение на сменящата се глава, може да се ползва по-дълго време, като само ножчето се сменя, когато е необходимо.

Душ-гелове Fa Vitamin&Power Витамин B + меден пъпеш и Vitamin E + Guava от SCHWARZKOPF & HENKEL
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa2-2wuk7pe7g75fi3m0ljhvd6.jpg
Витамин В5 подобрява защитната бариера на кожата, като понижава загубата на влага и подобрява мекотата и еластичността. Витамин Е възстановява щетите, нанесени от UV лъчите и свободните радикали. С нежен аромат нежен аромат на пъпеш Медена роса и свеж аромат на гуава. Идеални за суха, лющеща се, грапава, дехидратирана и увредена кожа.

Лосион за тяло Копринен блясък от BIOTEN
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa10-2wuk802oz2gfq824c67lsa.jpg
Трансформира помръкналата и дехидратирана кожа като я прави копринено гладка и излъчваща здраве до 48 часа. Формула със 100% естествени съставки: какаово масло (отличен хидратант, който загрят до телесната температура, подхранва кожата и възстановява естествения й блясък) и масло от макадамия (богато на Омега мастни киселини, подхранва кожата и я прави мека и гладка).

Хидратиращо масло за коса Коприна Huile Soyeuse от PHYTO
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa14-2wuka3yt7se6biwozdvn62.jpg
Нежно хидратира и ревитализира косата. Подготвя я за изсушаване със сешоар, улеснява разресването и стилизирането. Специално формулиран за суха и фина коса с лека флуидна текстура, комбинираща масла от невен и розмарин и екстракт от слез с изключителни хидратиращи, тонизиращи и защитни свойства. Придава незабавно блясък, мекота и жизненост.

Масажно олио с папая и лимон за тонизиране (120 ml; 19,50 лв) от GREENLAND
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa17-2wukauqag3xa9uwe0w9b0q.jpg
Комбинира масло от сладък бадем, масло от макадамия и маслиново масло, които не са мазни и се нанасят с лекота. Съдържа етерични масла от папая и лимон, които действат ароматерапевтично като едновременно хидратират кожата и тонизират.

Масло с цитрус и бадем (100 ml; 26,95 лв.) и Душ-гел с цитрус (200 ml; 19,50 лв.) от WELEDA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa4-2wukaga3ogmmoa24q9zwga.jpg
Маслото подхранва и омекотява кожaта и действа като пробуждане за тялото и духа. Комбинация от свеж аромат на органично лимоново масло и нежни, затоплящи свойства на бадем. Препоръчва се ежедневна употреба след душ или вана. Душ-гелът освежава и ревитализира. Органичните масла от портокал и лимон пробуждат сетивата за сутрешно ободряване и за възстановяване след тежък работен ден.

Успокояваща хидратираща маска (50 ml) и Спрей Термална вода (50 ml / 150 ml / 300 ml) от AVENE
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa15-2wukblvc7b1ykc4p806xoq.jpg
Маската действа като истинска хидратираща вана, възвръщайки блясъка на кожата. Възстановява кожната бариера, благоприятства оптималната хидратация, подхранва, благодарение на маслото от картам, успокоява благодарение на термалната вода. Както тя, така и спреят са подходящи при слънчево изгаряне, зачервявания, сърбежи, раздразнения, дехидратирана, безжизнена или чувствителна кожа.

Душ – гел за чувствителна кожа Esprit Zen (200 ml) от KLORANE
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa11-2wukbqrr0puay88p8seia2.jpg
Подканва към отпускане и почивка. Идеален за релаксиране след напрегнат ден, оставя усещането за пълна хармония. Използва се под душа или във ваната. В случай на контакт с очите изплакнете с вода.

Регенериращ растителен екстракт Complexe 5 (50 ml) от RENE FURTERER
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa8-2wukbvf45jk9s0uyhu8rnu.jpg
Заздравява косата от корените и пречиства скалпа в дълбочина. Уникална концентрация от етерични масла (портокал & лавандула) стимулира микроциркулацията и освежава скалпа, за да засили растежа на здрава и красива коса. Използвайте 1 път седмично на суха и неизмита кожа на главата. Не използвайте при чувствителен скалп, 3-4 дни преди или след химично третиране и при бременност.

Кремообразни душ-гелове с Арганово масло, Кашмирени протеини и копринени протеини (500 ml) от ZIAJA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa5-2wukc0biyycm5wyyimgc96.jpg
3 нови душ-гела, които буквално преобразяват кожата. С натурални активни съставки и страхотна пухкава пяна от чисти екстракти. С вдъхновяващ, разкошен и дълготраен аромат. Арганът подобрява и регенерира клетките, подсилва хидро-липидната бариера, еластичността и мекотата. Кашмирът изглажда кожата. Коприната хидратира и регенерира в дълбочина, омекотява, възвръща еластичността и гладкостта.

Душ-гел (400 ml) и Лосион за тяло (400 ml) Smell & Enjoy от DECLARE
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa16-2wukc63loeva05b28gyi2y.jpg
Душ-гел с неутрална киселинност, почистващ в дълбочина. Растителни екстракти отстраняват мъртвите клетки и веднага подобряват плътността, хидробаланса и регенерацията. Лосионът балансира нивата на влага, хидратира дълготрайно, заздравява и защитава. Подходящи и за най-чувствителната кожа. С енергизиращ аромат на лилия, сладък жасмин и кайсия, вливащ сили за позитивен и успешен ден.

Кремообразен душ-гел Daily Recreation Shower Gel (400 ml) и Разкошен хидратиращ лосион Daily Adoration Lotion (400 ml) от JUVENA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Spa13-2wukcbvodvdxudn5ybgnwq.jpg
Душ-гелът с меко действие почиства великолепно и прави кожата витализирана и свежа. Лосионът мигновено хидратира, стяга и изглажда кожата и попива бързо. Съдържа екстракт от хибискус, който има стягащ ефект и подобрява еластичността на кожата.

Previous Image

Next Image

info heading

info content

Вероятно ще забележите, че голяма част от продуктите съдържат натурални масла. Това е така, защото етеричните масла играят особено важна роля в спа терапията като цяло, тъй като подпомагат максималното отпускане на тялото. И дори да нямате масажно масло или компания, с която да го използвате, можете да подберете друг подобен продукт, които да втриете в кожата си след баня, да впръскате в косата си, да намажете на загрубелите участъци или просто да сипете във водата на ваната.  

Хубавото на спа терапията у дома е, че можете да глезите едновременно и лицето, и косата, и тялото, и ума, и душата си. Докато лежите сред благоуханните мехурчета на горещата вана, например, можете да нанесете маска за подхранване и хидратиране на лицето, да обезкосмите желаните зони със самобръсначка за по-гладко бръснене или да сложите две тампончета напоени с термална вода върху очите.

Или да подхраните косата с шампоан и маска, а след това да нанесете малко чудотворно олио, което освен, че ще укрепи косъма, ще я предпази от вредата на външните фактори. След това да измиете тялото с благоуханен душ гел (подберете нещо свежо и подхранващо), чиято формула нежно почиства кожата и прониква в дълбочина за по-дълготрайна хидратация. Със същата термална вода, която сте използвали за компрес на очите можете да успокоите раздразненията след бръсненето. И накрая, разбира се, не забравяйте да нанесете богат лосион, мляко или олио върху цялото тяло. Бъдете сигурни, че ще усещате действието му през целия ден.

Е, какво чакате още? Разпръснете и запалете свещите, пуснете музиката, подредете олтара на удоволствието и си сипете чаша изстудено бяло вино. Изключете телефона и се потопете в собствения си спа салон за една ревитализираща спа терапия – по ваш вкус и с неограничено време!