Как да подобрим съня си с избора на матрак

2
Добави коментар
kyovev
kyovev

Освен със стилно и комфортно легло, вие може да подобрите вашия сън и с добър избор на матрак. С добрия матрак моментално ще повишете качеството на почивка и пълноценен сън. Най-често срещаните модели матраци са еднолицеви, двулицеви, пружинни и много други, но на изброените ще им обърнем внимание малко по-надолу. Нужно е първо да разберем как да ги разграничаваме един от друг:

 Според вида на изработката матраците се делят на: еднолицеви и двулицеви. Разликата, както се подразбира от имената е в това колко лица се използват. Двулицевите са малко по-скъпи, но пък се използват повече време;

Според материалите, които се използват за тяхната направа те са: дунапренени, пружинни, латексови и такива, които имат няколко пласта. Най-често срещаните са пружинните матраци, които са направени от специална закалена стомана.

Какво е характерно за отделните модели

Матраците, които имат пружинен пакет са едни от най-популярните в цял свят. Те са най-търсени, защото всеки клиент търси цена и качество, а като наклоним везните те са най-добрите в това съотношение. Характеризират се с отлична вентилация и голяма стабилност.

Дунапренените матраци са изработени от пластове дунапрен, което всъщност представлява полиуретанова пяна. Те са добър вариант, но за краткосрочно ползване. Ако сте на квартира или студентско общежитие може да използвате такъв матрак, защото с годините и продължителния натиск матракът се сляга и става неудобен. Все пак обаче като цена са по-евтини от пружинните.

Латексовите матраци в голямата си част са производство от изкуствен каучук. Най-добрата им черта е факта, че когато някой спи и се завърти, то той не усеща неудобство, защото матракът моментално разпределя тежестта на тялото и възприема неговата форма. По този начин не се накъсва съня и се наслаждавате на удобство през цялата нощ. Закупете си подматрачна рамка при избор на такъв матрак, защото има опасност от конденз и поява на мухъл, а това ще доведе до лоша и неприятна миризма, която ще развали съня ви.

Матраците с мемори пяна са тотален хит през последните години. Мемори пяната е еластичен материал, който позволява невероятно удобство през цялата нощ. На другия ще усетите колко добре сте спали през цялата нощ. Ако желаете да закупите матрак за вашето легло, моля свържете се с нас или посетете нашия магазин.