Дипломата по кардиология на д-р Иван Вуцов е фалшива

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

Дипломата по кардиология на д-р Иван Вуцов е фалшива. Това показва проверката на Медицински университет София, каза за Дарик заместник – министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Всички документи и резултати от проверката са изпратени в Главна прокуратура и НЗОК. „Д-р Иван Вуцов е получил диплома за специалност „Вътрешни болести“. След това два пъти се е явил на изпит за специалност „Кардиология“, но не го е взел. После е обявил дипломата си по „Вътрешни болести“ за изгубена и е поискал дубликат. Под серийния номер и датата на този дубликат се появява заверено копие на диплома по Кардиология.

В регистрите на Медицински университет той не фигурира като положил успешно изпит. Това се случва през 1996 година. Миналата година е подал нова молба да се яви на изпит по Кардиология“, коментира зам.-министър Шарков.

Според него някой от работодателите му е трябвало да поиска оригинална диплома. Цялото интервю с д-р Шарков чуйте в прикачения звуков файл.

Д-р Иван Вуцов ще бъде в неплатен отпуск докато тече разследването. В момента Клиниката по инвазивна кардиология в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ продължава да работи. Назначени са още двама лекари, каза за Дарик изпълнителният директор на болницата доц. Йовчо Йочвев.