Качване на мускулна маса

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Увеличаването на мускулната маса е пряко обвързано с вашия начин на живот, разбира се и с храненето ви, и не на последно място – с вашата физическа активност.

Мнозина, които желаят да увеличат обема на своите мускули не са запознати с видовете храни, от които се нуждае организмът, за да постигнат това. Ще го кажа накратко – истината е в белтъците.

 

Какво са белтъците?

Те са химични съединения със специален състав, при разграждането на които в тялото се внасят разнообразни аминокиселини, някои от тях есенциални (тялото не може да ги синтезира).

Мускулите са изградени изцяло от белтъци. Всъщност, за да направите мускули, трябва да спазвате три основни принципа:

·         Яжте храни, богати на белтъци. Такива са яйцата, месото и ядките, както и някои бавноразградими храни с предимно въглехидратен произход. Препоръчвам ви да наблегнете на растителните източници на белтъци, тъй като от тях не се отделят киселини, с които тялото ви да се бори, какъвто е случаят при някои меса, например свинското. Ако ще хапвате месо, предлагам да включите в менюто си риба, тъй като тя е богата на белтъци и омега-3 мастни киселини, които спомагат за намаляне на лошия холестерол в тялото. Винаги съчетавайте месата и белтъците със зеленчуци – доброто съотношение е 1:3 или дори 1:4 (на всеки сто грама меса към 300 грама пресни зеленчукови храни);

·         Вторият принцип е свързан с вашата двигателна активност. Колкото повече спортувате и се движите, толкова по-добре. Ще бъдете в добро здраве, ако спортувате умерено през деня. За хората с проблеми с костната система е абсолютно задължително раздвижването веднъж дневно за поне 30-40 минути. Разходка с умерено темпо върши работа!

·         Не претренирайте! Дебеланковците, които желаят да се отърват от излишните килограми често допускат тази грешка – тренират твърде усилено, в резултат на което топят мускули и забавят метаболизма си. И при с вас ще стане така, ако не внимавате.

Изготвяне на програма за качване на мускулна маса

Д-р Каменов помогна на мнозина свои клиенти да отслабнат, но би могъл да ви съдейства и при качването на мускулна маса.

Ако желаете да бъде разработена програма за качване обема на мускулите специално за вас, свържете се с нас на посочените в уебсайта ни телефони и с радост ще ви съдействаме.

Разгледайте снимките в галерията ни – те са доказателство за добра ни работа.

Благодарим ви за интереса към услугите на медицински център „Орто Пункт“.