Как да декорираме градината

3
Добави коментар
artgarden.bg
artgarden.bg

Как да декорираме градината

Често много от нас са се възхищавали на красиво декорираните градини и зелени площи в списанията или онлайн блоговете. И всеки от нас е мечтал за такова кътче в своя двор. Но понякога сме по-склонни да обърнем внимание на декорацията отвън едва когато сме приключили със същата в интериора. А когато това стане, вероятно бюджетът ни е твърде малък, за да изразим мечтите си напълно. Това обаче не означава, че не може да си създадете релаксираща среда отвън с не много усилия и средства.

Ето няколко съвета и идеи в снимки как да бъдете креативни при декориране на градината, за да я превърнете в спокоен кът за отдих за вашето семейство и вашите гости.

1. Елементът, с който лесно може да внесете уют в градината, е оградата. Може да използвате традиционните дървени, телени или каменни огради, по които да оставите влачещи растения да се развихрят. Тези, които не обичат оградите, могат да използват групи камъни, пътеки или розови храсти. Каквото и да изберете, трябва да бъде нещо, което да очертае граници на вашата градина.

2. Поставете градински мебели! Важно е да имате нещо, на което да отпочивате в задния си двор. Изберете материала, който искате за мебелите: дърво, пластмаса или метал. Добре е да имате маса и няколко стола, кресла или пейка, хамак или градинска люлка. Вариантите са много.

3. Добавете пъстри цветя за вашия мирен оазис. Уверете се, че избирате само цветя, на които климатът във вашия район позволява да виреят. Някои цветя може да изглеждат чудесно в началото, но ако не са предназначени за вашия специфичен климат, ще умрат. Освен цветя трябва да добавите храсти и дървета, които са идеални за сянка и подпора за увивни растения.

4. Водата е много важен елемент, на който да обърнете внимание, когато сте приключили с останалите неща в градината. Ако имате възможност, може да изкопаете езерце и да добавите цветни риби и водни растения в него. По желание може да го доукрасите и с декоративен дървен мост. Фонтан, декоративен водопад или кладенче също не са лоши идеи. Естествено водата изисква поддръжка, затова вариант е и да я замените с алпинеум, наподобяващ сух поток.

5. Светлините също са от съществено значение през нощта. Ако искате да спестите средства, използвайте соларни лампи, които днес може да намерите в разнообразие от форми, цветове и размери.

Надяваме се, че ви приближихме малко до мечтаната градина. Разгледайте нашите предложения, за да получите малко вдъхновение за елементите, които бихте искали да видите и във вашата градина.

Споделете статията и с Вашите приятели:

Tweet