Ненчо Балабанов: Не обичам да бездействам!

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Актьорът Ненчо Балабанов жъне успехи в предаването „Като две капки вода“. Ето какво сподели той за читателите на bliasak.bg.

Ненчо, откакто стана премиер, ти си просто адски ангажиран? Ненчо: Наистина е трудно, защото всеки ме иска. Както се казва в последната рубрика „Фейсбойко“: „Всеки ме иска отвсякъде! Аз к‘во да направя? Да се разчекна ли?“. Търпение, търпение! За всички ще има! (смее се)

Очаквал ли си такава бърза слава от едно клипче в социалната мрежа, което пусна? Ненчо: Да ти кажа честно не съм очаквам в никакъв случай в такъв мащаб и в такива срокове да се развият нещата! Но аз през всичките тия години съм работил здраво все в артистична и певческа посока. Не съм спирал да работя по специалността си и да разширявам спектъра на нещата, с които се занимавам и правя все в актьорската професия. За мен не е някаква невероятна изненада, че се чувствам добре. По-скоро изненадващото е бързината, с която се развиват мащабите благодарение на социалните мрежи. Когато ти се хареса продуктът, вероятността да го видят милиони хора се ускорява значително, като ползваш социалните мрежи. Досега не ги бях ползвал по този начин да си рекламирам продукт, даже нещо от творчеството си и сега видях каква е силата на социалните мрежи.

Всъщност визията ти стана известна след гласа ти! Не е тайна за никого, че ти си гласът на БГ Радио! Ненчо: Не само на БГ Радио, в анимационни филмчета дублирам от 13 години. Имам страшно много реклами зад кадър. Тоест много години съм работил зад кадър и пред микрофон. Имам няколко снимани ТВ реклами, имам мюзикъл. Всеки, който се интересува от конкретни жанрове, ме е познавал и е знаел кой съм и визуално. Но масата от хора не ме познаваха и не ме бяха виждали. Слава Богу, аз приемам премиерските скечове и клипчета като един прозорец към цялостното ми творчество. За да могат да надникнат хората във всичко останало, което правя. А аз правя страшно много други неща и през това прозорче започнаха да се виждат. Това ме прави щастлив.

Куклите помагат ли ти? Ненчо: Страшно много! Куклената школа 4 години ми е дала страшно, страшно много полезни неща, които съм научил през това време. Имах невероятни преподаватели – Румен Рачев, Жени Пашова, Любо Гърбев и много други! Всеки ден от тези 4 години действително аз съм научавал по нещо ново от тях от работата ми в НАТФИЗ. Куклената школа е нещо страшно силно. Много широкоспектърно се работи по актьора.

Откакто стартираха „Като две капки вода“ очакваш ли някой образ да ти се опре? Както е тръгнало май ще ги спечелиш!? Ненчо: Не го възприемам като битка на живот и смърт. Възприемам формата като спектакъл, тоест като 12 шоута, 12 понеделника подред. Сформирахме се много готин екип, радвам се на всички, станахме приятели. Хубаво е да го възприемаме като един спектакъл, в който сме ангажирани да участваме и всеки от нас да се представи максимално добре. Няма интриги, защото никой в този формат няма да отпадне по средата, както в други шоута. Това може би е най-подходящият формат, който да ми бъде първото риалити. За мен е огромно щастие, че ми се случи това нещо. Уникално шоу и забавление си правим зад кулиси, по гримьорните и по време на всеки лайф. Надявам се това да си личи и да забавлява зрителите.

Би ли участвал в друго риалити? Ненчо: Не съм се замислял, но за това почти не ми трябваше никакво време, за да взема решение. За следващи предложения ще ми трябва време да помисля, какво мога да правя вътре. Защото аз обичам да правя нещо, не обичам да бездействам. Ако форматът предлага нещо като развитие и предизвикателство за мен, нещо да ми е любопитно и ново, бих се съгласил.

Абе тази Йоанна Драгнева всеки път сияе от първия ред на шоуто? Това според мен е някаква страшна любов там!? Ненчо: Защо да не е? Ние с Йоанна правим дуетно парче, което е страхотно. Пуснали сме го в БНР да участва в конкурса, ще му снимаме клип. Работим и по бъдещи проекти и в мюзикъл. Не виждам нищо чудно да стои на първия ред и да ми се радва. Нали няма нищо лошо? (смее се)

Какви неща ти предстоят? Ненчо: Участие в два мюзикъла, които ще се случат като премиери по време на формата. Единият е „Грозното патенце“ на Марио Балтаджиев композитор, Надя Асенова режисьор и Иван Ангелов текстописец. Партнирам си с Поли Генова. Премиерата е на 25 и 26 април в Модерен театър. На 19 май поп операта „Рибаря и неговата душа“ в зала 1 на НДК. Там сме с Весела Бонева, Мариана Попова. Композитор е Митко Ламбов, Ани Топалова е текстописец и режисьор. Мюзикълите са изцяло авторски, страшно интересни и мащабни. Имам щастието да смесвам актьорстването с пеенето. Отделно с Мага работя по още един проект, правя едно солово парче.