Dr. Frei Ултразвуков инхалатор Compact

2
Добави коментар
stenlie78
stenlie78

Dr. Frei Ултразвуков инхалатор Compact. Ултразвуков инхалатор с ниско ниво на шум, лек и компактен. Ние гарантираме, че уредът е произведен от висококачествен материал и отговаря на всички държавни и международни правила за безопасност. Работата на ултразвуковия инхалатор Compact се базира върху свойството на ултразвука да превръща течното лекарствено вещество във фин аерозол и най-малките частици на аерозола проникват директно посредством инхалация в белите дробове, с което се повишава ефективността на лечението без странични ефекти.Този модел инхалатори е снабден с изключителната система «Херметична водна камера», която осигурява максимално лесната му употреба. Всичко, което е необходимо да се направи, е само да се влее лекарственият разтвор в необходимата доза и инхалаторът е готов за употреба.

Характеристики:

Скорост на разпръскване: 0,5мл/мин.

Размер на частиците (MMDA): 3,8 микрона

Капацитет на инхалатора: 8мл

Почистване и дезинфекция: изплакване, 30 мин потапяне в дезинфектант

Ниво на шума: 23dBA

Работен цикъл: 30 мин вкл. / 30 мин изкл.

Тегло: 260g

Размер:  83,5x169x60 мм

Гаранция: 3 години

начин на разпръскване –  ултразвукова вибрация

работно напрежение – 100-240 в, 50-60Гц, 12в, 1,25а

клас – клас ІІ

Мощност – 15 вата

Честота на осцилация (колебания) – 2,5 Мхц

скорост на разпръскване* – 0,5 мл/мин

размер на частиците (микрон) – 1,5 -5,7 (среден аеродинамичен размер 3,8)

Макс.обем на контейнерчето за лекарства 8 мл

тегло 260 г

размери на уреда 83,5х169х60 мм

работен цикъл 30 мин. в режим вкл., 30 мин. в режим Изкл.

ниво на шума 25 дБ

работна температура и влажност от +5° до +40°с, 30% – 95%

температура и влажност за съхранение от +1° до +40°с, 10% – 95%

Какво представлява терапията с инхалатор ?

Какво е инхалатор?

Инхалаторът представлява уред, който преобразува течното лекарствено вещество във фин аерозол под въздействието на сгъстен въздух.

Инхалационната – е суспензия на частици от лекарственото вещество.

Инхалационна терапия – е лечение с помощта на аерозоли. Инхалационната терапия отдавна се прилага за лечение на белодробни заболявания. Известно е, че още от времето на древните цивилизации в Е гипет, Индия, Китай, Близкия И зток, Гърция са използвали инхалация с изпаренията от мента, евкалипт и др. П ри белодробни забовявания инхалационната терапия е най- рационална, тъй като големи дози от лекарството бързо и непосредствено попадат в дихателните пътища.

Как работи инхалаторът?

Инхалаторът насочва аерозола, който съдържа големи и миниатюрни частици, към дихателните пътища. П од въздействието на силата на тежестта големите частици се отлагат върху стените на горните  ихателни пътища, а миниатюрните частици успяват да достигнат долните отделения на бронхите. П о такъв начин лекарството навлиза във всички отделения на бронхиалното дърво, дори и в най-малките бронхи и алвеоли, и прониква в кръвоносните съдове по стените на алвеолите във високи терапевтични дози при незначителни или нулеви странични ефекти. Някои лекарствени вещества се абсорбират слабо от стомашно-чревния тракт или попадат под силното влияние на ефекта от първото преминаване през черния дроб. Изходът от такива случаи е инхалационната терапия. Инхалационната терапия е достъпна за пациенти от всички възрастови групи, за лечение на малки деца и тежко болни пациенти.

Благодарение на инхалационната терапия се постига намаляване активността на възпалителния процес, подобрява се дренажната функция на дихателните пътища, бронхиалните спазми намаляват, отокът намалява и се предпазва лигавицата и т.н.

Предимства на инхалационната терапия в сравнение с други начини залечение.

Инхалационната терапия дава възможност за бързо въздействие върху зоната на възпаление посредством високи дози лекарство, което увеличава ефективността на провежданото лечение и понижава риска от странични въздействия върху други органи. Инхалационната терапия е по-икономичен начин за лечение от гледна точка на целевия разход на лекарственото вещество. Лечението с аерозоли с помощта на инхалатор може да се прилага при деца, възрастни и немощни пациенти.

Поръчайте този модел директно по телефон или като следвате стъпките за поръчка. Екипът на FashionStore.BG Ви очаква!

Характеристики:

Скорост на разпръскване: 0,5мл/мин.

Размер на частиците (MMDA): 3,8 микрона

Капацитет на инхалатора: 8мл

Почистване и дезинфекция: изплакване, 30 мин потапяне в дезинфектант

Ниво на шума: 23dBA

Работен цикъл: 30 мин вкл. / 30 мин изкл.

Тегло: 260g

Размер:  83,5x169x60 мм

Гаранция: 3 години

ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ

Важно ! Всички компоненти трябва да се дезинфекцират преди първото използване на уреда и след всяка инхалация!

1. Измийте всички компоненти, освен въздушния филтър и мрежовия адаптер, с топла вода и измиващ препарат компресора. Изплакнете с топла течаща вода за отстраняване на измиващия препарат.

2. За 30 минути потопете гореописаните компоненти в разтвор от 3 части топла вода и 1 част оцет, или в бактерициден дезинфектант, който се продава в аптеките.

3. Измийте си ръцете, извадете компонентите на уреда от дезинфекционния разтвор, изплакнете ги с топла течаща вода и ги подсушете, като ги поставите върху хартиена кърпа.

Dr.Frei, търговската марка обхваща широк спектър от медицински изделия за домашно и професионално използване. Най-високото Швейцарско качество, дизайн и заслужаващи цената си продукти правят Dr.Frei конкурентен на всеки пазар.

Спазвайте общите правила за експлоатация на инхалатора като електрически уред:

• Никога не мокрете уреда.

• Не пипайте уреда с мокри ръце.

• Не използвайте уреда при наличието на каквито и да било анестезиращи вещества, леко-възпламеними смеси, които са в контакт с въздух, кислород или азотен оксид.

• Не затваряйте въздушните канали.

• П реди да започнете почистване и дезинфекция на инхалатора, се убедете, че той не е включен в електрическата мрежа.

• Не оставяйте инхалатора включен в контакта, ако не го използвате.

• Не отвъртвайте аерозолния разпръсквач, докато уредът работи.

• Не оставяйте в аерозолния разпръсквач инхалационен разтвор, ако не използвате уреда.

• Не наливайте в аерозолния разпръсквач повече от 10 мл инхалационен разтвор.

• П ри провеждане на лечебен сеанс с инхалатора поставяйте уреда върху устойчива хоризонтална повърхност; не използвайте уреда в сънено състояние.

• И зползвайте уреда с прекъсвания. Максимално време на непрекъсната работа: 30 мин. – пауза 30 мин.

• А ерозолната маска и накрайникът са предназначени за индивидуална употреба; за да се предотврати разпространение на инфекция, не се препоръчва използването им от различни потребители.

• В еднага преустановете инхалацията, ако почувствате слабост и/или дискомфорт.

• Д ецата могат да използват уреда само под наблюдението на възрастен.

• Ремонт на уреда се извършва само в оторизирани сервизни центрове.

Нови продукти

14,00 лв

36,00 лв

36,00 лв