Dr. Frei Компресорен инхалатор с подвижна клапа Turbo-100

2
Добави коментар
stenlie78
stenlie78

Dr. Frei Компресорен инхалатор с подвижна клапа Turbo-100. Компресорен инхалатор с подвижна клапа. Подходящ за антибактериално и хормонално лечение. Тих режим на работа. Може да се използва от цялото семейство.

MF technology – технология на управляемия поток

технологията на управляемия поток позволява разпръскването на медикаменти от различно ниво на вискозитет, както и регулирането на скоростта на разпръскване за възрастни и деца, т.е. икономично изразходване на лекарството. диапазонът на скоростта на разпръскване е от 0,1 до 0,25мл/мин при постоянен размер на частиците. отвореният клапан (висока скорост на разпръскване) е подходящ за медикаменти с висок вискозитет и за потребители с голям дихателен обем на белите дробове (възрастни). затвореният клапан ( по-ниска скорост на разпръскване) се използва за деца и бебета, които имат по-малък дихателен обем на белите дробове. 

 

Предимства на инхалаторната терапия

Инхалаторната терапия дава възможност за бързо въздействие върху зоната на възпаление посредством високи дози лекарство, което от своя страна повишава ефективността на провежданото лечение и понижава риска от странични ефекти върху другите органи. Инхалаторната терапия е най-икономичният начин за лечение от гледна точка на целевото изразходване на лекарственото вещество, прилага се широко за деца, възрастни, немощни пациенти.

 

Характеристики:

Скорост на разпръскване:  0,1-0,25 мл/мин

Размер на частиците (MMDA): 3микрона

Възможност за разпръскване на антибактериални и хормонални лекарствени разтвори

 Капацитет на небулизатора: 5мл

Почистване и дезинфекция: изплакване, 30минути потапяне в дезинфектант

Ниво на шума: 53dBA

Работен цикъл: продължителен

Маска за възрастни и маска за деца

Мундщук

Резервни филтри

Работен ъгъл:  ≥45°

Тегло: 635 г

Размер: 156x152x86 мм

Гаранция: 2 години

Кога се прилага инхалаторната терапия?

Инхалаторната терапия се прилага при:

• остри респираторни заболявания;

• обструктивни заболявания на белите дробове;

• хронични възпалителни процеси на горните и долни дихателни пътища, като хрони-

чен бронхит, бронхиална астма (в т.ч. при хронична, нестабилна, при тежко обостре-

на бронхиална астма), хроничен фарингит;

• инфекции на дихателните пътища;

• влошаване качеството на секрета и неговото отделяне в бронхите;

• различни видове кашлица.

Какво представлява терапията с инхалатор ?

Какво е инхалатор?

Инхалаторът представлява уред, който преобразува течното лекарствено вещество във фин аерозол под въздействието на сгъстен въздух.

Инхалационната – е суспензия на частици от лекарственото вещество.

Инхалационна терапия – е лечение с помощта на аерозоли. Инхалационната терапия отдавна се прилага за лечение на белодробни заболявания. Известно е, че още от времето на древните цивилизации в Е гипет, Индия, Китай, Близкия И зток, Гърция са използвали инхалация с изпаренията от мента, евкалипт и др. П ри белодробни забовявания инхалационната терапия е най- рационална, тъй като големи дози от лекарството бързо и непосредствено попадат в дихателните пътища.

Как работи инхалаторът?

Инхалаторът насочва аерозола, който съдържа големи и миниатюрни частици, към дихателните пътища. П од въздействието на силата на тежестта големите частици се отлагат върху стените на горните  ихателни пътища, а миниатюрните частици успяват да достигнат долните отделения на бронхите. П о такъв начин лекарството навлиза във всички отделения на бронхиалното дърво, дори и в най-малките бронхи и алвеоли, и прониква в кръвоносните съдове по стените на алвеолите във високи терапевтични дози при незначителни или нулеви странични ефекти. Някои лекарствени вещества се абсорбират слабо от стомашно-чревния тракт или попадат под силното влияние на ефекта от първото преминаване през черния дроб. Изходът от такива случаи е инхалационната терапия. Инхалационната терапия е достъпна за пациенти от всички възрастови групи, за лечение на малки деца и тежко болни пациенти.

Благодарение на инхалационната терапия се постига намаляване активността на възпалителния процес, подобрява се дренажната функция на дихателните пътища, бронхиалните спазми намаляват, отокът намалява и се предпазва лигавицата и т.н.

Предимства на инхалационната терапия в сравнение с други начини залечение.

Инхалационната терапия дава възможност за бързо въздействие върху зоната на възпаление посредством високи дози лекарство, което увеличава ефективността на провежданото лечение и понижава риска от странични въздействия върху други органи. Инхалационната терапия е по-икономичен начин за лечение от гледна точка на целевия разход на лекарственото вещество. Лечението с аерозоли с помощта на инхалатор може да се прилага при деца, възрастни и немощни пациенти.

Поръчайте този модел директно по телефон или като следвате стъпките за поръчка. Екипът на FashionStore.BG Ви очаква!

Dr.Frei, търговската марка обхваща широк спектър от медицински изделия за домашно и професионално използване. Най-високото Швейцарско качество, дизайн и заслужаващи цената си продукти правят Dr.Frei конкурентен на всеки пазар.

Спазвайте общите правила за експлоатация на инхалатора като електрически уред:

• Никога не мокрете уреда.

• Не пипайте уреда с мокри ръце.

• Не използвайте уреда при наличието на каквито и да било анестезиращи вещества, леко-възпламеними смеси, които са в контакт с въздух, кислород или азотен оксид.

• Не затваряйте въздушните канали.

• П реди да започнете почистване и дезинфекция на инхалатора, се убедете, че той не е включен в електрическата мрежа.

• Не оставяйте инхалатора включен в контакта, ако не го използвате.

• Не отвъртвайте аерозолния разпръсквач, докато уредът работи.

• Не оставяйте в аерозолния разпръсквач инхалационен разтвор, ако не използвате уреда.

• Не наливайте в аерозолния разпръсквач повече от 10 мл инхалационен разтвор.

• П ри провеждане на лечебен сеанс с инхалатора поставяйте уреда върху устойчива хоризонтална повърхност; не използвайте уреда в сънено състояние.

• И зползвайте уреда с прекъсвания. Максимално време на непрекъсната работа: 30 мин. – пауза 30 мин.

• А ерозолната маска и накрайникът са предназначени за индивидуална употреба; за да се предотврати разпространение на инфекция, не се препоръчва използването им от различни потребители.

• В еднага преустановете инхалацията, ако почувствате слабост и/или дискомфорт.

• Д ецата могат да използват уреда само под наблюдението на възрастен.

• Ремонт на уреда се извършва само в оторизирани сервизни центрове.