Citroen Aircross: (почти) готов за приключения

1
Добави коментар
conev
conev

На автомобилният салон в Шанхай по-късно този месец ще дебютира Citroen Aircross. Концептуалният SUV, чиито сериен вариант вероятно би наследил настоящия C4 Aircross, е значително по-голям от актуалния псевдокросоувър C4 Cactus, а цялостната му визия говори доста за оф-роуд и приключенска насоченост.

Citroen Aircross е дълъг 4580 мм, широк 2100 мм и висок 1800 мм. Машината е качена на масивни 22-инчови колела с гуми за пресечен терен и макар силно да напомня за Cactus, изглежда доста по-разумно от него. Citroen Aircross е и значително по-голям от „кактуса“ което ни кара да си мислим, че от Citroen биха позиционирали евентуалния сериен модел над от машината с меки брони във вратите.

И като заговорихме за меките брони Airbump, при Citroen Aircross те са еволюирали до такива с дизайн на пчелна пита, изработени от алуминий и облицовани в твърда гума. По купето виждаме и няколко интересни въздухозаборника, които би трябвало да оптимизират доста аеродинамиката.

Citroen Aircross е с плъг-ин хибридна система, включваща 1,6-литров бензинов двигател с 218 к.с. и 275 Нм отпред плюс монтиран отзад електромотор с 95 к.с. и 200 Нм. Литиево-йонните батерии гарантират пробег само на електричество до 50 км, а пълното им презареждане от нормален контакт отнема около 3 часа и половина. С комбинирана мощност от 313 конски сили, Citroen Aircross се нуждае от 4,4 секунди за да ускори от 0 до 100 км/ч и е с впечатляващ разход от едва 1,7 л/100 км плюс СО2 емисии от 39 г/км.

В интериора на концептуалния Citroen Aircross доминират два 12-инчови дисплея с висока резолюция, единият от които е всъщност мобилен. Всяка седалка разполага с микрофон и слушалки „за да окуражи диалога между пътниците“, а достъпът до втория ред места става чрез добре прикритите в купето задни врати.

Все още няма информация дали и кога Citroen Aircross ще се превърне в сериен модел. За момента, от компанията заявяват, че творението им илюстрира „международните пазарни амбиции“.

Related