Румъния: „Преследването на Фалун Гонг в Китай е срамно и ужасно!“

2
Добави коментар
Falun-bg.info
Falun-bg.info

Детайли

Автор: Ru.Clearharmony.net

Европа

Публикувана на 05 Апр 2015

Симпатизанти на мирната духовна практика Фалун Гонг от Букурещ и Сфънту Георге проведоха информационно събитие в румънската столица на 8 март 2015 г.

Те изложиха информационни панели, раздаваха листовки с данни за същността на Фалун Гонг и продължаващите над 15 години репресии в Китай и събираха подписи за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в държавни китайски болници и затвори.

Много хора спираха да научат повече и се подписваха в подписката.

„Преследването е ужасно! Това е срам!“, заяви жена, която е работила в продължение на 27 години като репортер за Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Съвета на Европа.

Тя се подписа в подписката и добави: „Въпреки, че съм пенсионер, все още мога да докладвам в Страсбург“.

Млад човек от Турция също положи подписа си в петицията. Той сподели, че се радва, че гражданите на Румъния са започнали да обръщат внимание на нарушаването на човешките права в Китай. И благодари на организаторите на събитието, че повдигат този въпрос и открито разказват на хората за тези престъпления.

Няколко минувачи споделиха, че са гледали документален филм за насилственото отнемане на органи от затворници от Фалун Гонг в Китай. Те благодариха за предоставената възможност да помогнат за прекратяване на този геноцид.

След като се подписаха в петицията, двама патрулиращи полицаи пожелаха късмет на последователите на Фалун Гонг и ги призоваха да продължат това важно дело.