Най-добрите 20 филми, които да гледаме през Великденската почивка

16
Добави коментар
CuMo_BG
CuMo_BG

Най-добрите 20 филми, които да гледаме през Великденската почивка

Великден е вече  тук, надявайки се  дъжда да спре си мечтаете как най-добре да оползотворите почивните дни.
И все пак, независимо от  това  дали е  слънчево или облачно  винаги има достатъчно време за няколко филма или да направите маратон по гледане на филми в така очакваната Великденска ваканция. Дистрибутори на филми и телевизионни канали знаят това много добре и са повече от щастливи да предложат голям избор от филми, които да избирате.
Както в случая с Коледната почивка има едно неписано правило за вида на филмите, които  обикновено показват по Великден : черно – бяла класика, религиозни епоси, семейно-приятелски анимации и нафукани екшъни, с много познати заглавия, пълзят година след година. Има една много добра причина за това – те са вечни филми, които никога не остаряват и имат само верния тон и най-важното от всичко, са  забавни.

Ако искате да гледате нещо през този  Великденски уикенд, то  това са филмите, които търсите. Не се изненадвайте, ако някои  от тях  ги хванете  и по телевизията .

Великденският  уикенд просто не би бил същият без епичен филм на буквално библейска тематика, и кой може по-добре да се подхлъзне на чифт сандали и да препуска  колесницата от Чарлтън Хестън в класическия Бен-Хур?

Съботното матине в стил  приключенски екшън филми са неизменни за кинематографично бягство по време на празниците и кой може да го направи по- добре от оригинала на  Indiana Jones приключението, Похитителите на изчезналия кивот.

Пристигането на Великден означава началото на пролетта, а какъв по-добър начин да се насладите на разцвета на дивата природа, гледайки  живописното класически Бамби на Дисни,  в готовност за неизбежните сълзи.

Съвременните блокбъстъри сигурно са претъпкана с CGI, но винаги има сезонен телевизионен любимец  Язон и Аргонавтите на ръка, за да запази пламъка  практически  жив, напомняйки  на публиката как да  го използва, за да го направи.

Джули Андрюс носи класически характер на  Мери Попинз към живота в легендарното изпълнение, което остава  приказно и днес както го направи преди петдесет години – това е един хармоничен  и изключително забавен филм за Великден.

Библейски  епичен преразказ за съвременната епоха, Noah на Дарън Аронофски заслепява със своя впечатляващ дизайн на продукция, грандиозен мащаб и разполага с повече от достатъчно драма за християни и нехристияни.

Ако имаш работа с хиперактивни деца през Великденската  почивка,  един сполучлив начин да ги успокоиш в продължение на час и половина е да ги сложиш на Toy Story Pixar и да ги оставиш да киснат в цветна анимация и визуални лъжи, докато възрастните се смеят шегувайки се.

Филмът, който просълзяваше принцеса Даяна,  начина, по който E.T. умира, връща се към живота, и се издига в небето, поради което е често по телевизията през великденската ваканция.

Зимата най-после свършва, пролетта настъпва и е лесно да  започнеш да се чувстваш малко неспокоен. Ferris Bueller’s Day Off  е  емблематичен за  80-те години  филм с участието на Матю Бродерик като титулярния  юноша -бунтар, и е  перфектният филм  от който да  получите настроение за малко пакости.

ТВ програми  по време на   Великден  предлагат  истинска съкровищница на класически  семейни филми през  80-те изравнят по …и научна фантастика бижу на Дисни Flight Of The Navigator …..

Великден няма да е Великден без класическия  Холивудски епос  и те не трябва непременно да бъде религиозно тематични – Lawrence Of Arabia’s е история за война в пустинята , майсторски заснет от Дейвид Лийн и с право признат за шедьовър.

Доказвайки, че сериалите  не винаги трябва да to suck , Как да си дресираш дракон 2…. до още по-висшия пилотаж и остър, остроумен диалог, като същевременно доказва, че DreamWorks Animation са повече от способни да поддържат собствеността си срещу Disney и Pixar.

Кредитополучателите е вид сравнително неяснао,но въпреки това недооценено  бижу, което иначе би могло да потъне в забвение, ако не бяха Великден графиците – за щастие, този очарователен преразказ на класически детски роман често изниква по телевизията, за да вдъхне живот на един скучен  следобед.

Понякога е хубаво да се изключи напълно и да се насладите на филм върху напълно висцерално ниво,  Бързи и яростни 7 доставя това от началото до края – лебедова песен Paul Walker е симфония от преследвания с коли и експлозии, създадени специално, за да ускорят пулса.

Ако времето позволява е хубаво да се пътува през дългия уикенд, въпреки че шансовете са, че ще бъде по-малко натоварен от това, с опит от дисфункционално семейство в Little Miss Sunshine, един от най-добрите нестандартни американските инди комедии.

Класическите филми, които са склонни да се показват по телевизора около Великден не трябва непременно да бъдат епоси – понякога те са от черно-бял сорт като висша степен може да се цитира Казабланка, с участието на един от най-готините актьорите, които някога са живели , Хъмфри Богарт.

Ако мислите да намалите теглото си или да се отправите на фитнес , Kung Fu Panda може да бъде перфектният бит на забавление и да ви вдъхнови да влезете във форма.
Или да седнете на дивана пред анимационни филми …

Ако искате да гледате комедия, която показва как са били изработени до съвършенство в Холивуд Златния век тогава не търсете повече, отколкото отглеждането на бебето Хауърд Хоукс е – диалога между Катрин Хепбърн и Кари Грант