Тенденции в интериора на клубове и заведения Клубни тенденции 2015

1
Добави коментар
dimhaven
dimhaven

Тенденции в интериора на клубове и заведения
Клубни тенденции 2015

Интериорните тенденции през включват класически и ретро елементи, традиционни и иновативни материали ,свежи цветове, екзотични мотиви, етно декорации и артистични детайли .Налагат се смели комбинации на материали-кадифени и копринени текстури, масивно дърво се съчетават с промишлени и метални елементи добивайки оригинален и неповторим характер.

Може би най-характерно за тази година е навлизането на елементи присъщи на модния и текстилен дизайн в интериора като използването на мотиви като пепит,каре и др. за декорация на стени и колони, използването им като дамаски за дивани и сепарета в ресторанти кафета и клубове.

Най-често използваните материали през тази година отново ще бъдат дърво,метал, масивно дърво,тухла,камък,бетон.

Обратно на предпочитаните за жилищен интериор естествени, меки и пастелни цветове , за клубовете и заведенията се налага смело богата наситена палитра-тъмно лилаво ,наситено зелено ,емералд ,жълто-горчица,млечно сиво и черно.
Като облицовки за стените отново са актуални материалите с индустриален акцент –тухли,камък,дърво,желязо.
В декорацията на клубове и ресторанти все повече се налага модерен изчистен дизайн съчетан с ретро и винтидж елементи за постигане на ефекта „домашен уют”
Актуални са черно бели геометрични принтове и щампи за тапети и постери,както и декорации тип „черна дъска” за стените.

Тенденция при осветлението е то се все повече да се налага като самостоятелен елемент в интериора.Много актуални са големи осветителни тела, включващи в дизайна си микс от нетрадиционни материали ,елементи и стилове.Като допълнителен акцент на мястото на актуалното миналите години скрито лед осветление се налагат малки и ефектни осветителни тела:
настолни лампи, ефектни аплици, оголени крушки, висящи на цветни кабели и др.

Web designer.Graphics design.
Interior and Exterior design.
3D visualizations.
Furniture design.