Камини – Бургас

1
Добави коментар

Мога ли сам да си направя камина?

Търсите повече информация, отнасяща се до изработка на камини – ново, което можете да намерите са множество упътвания как сами да си направите камина. И това разбира се не е невъзможно. Можете да намерите готови комплекти, които е необходимо само да монтирате в дома си. Рисковете, които крие това решение са три (най-малко):
 

 камината не е евтино удоволствие и ако не се справите, рискувате да похарчите повече пари отколкото сте предвидили – просто ще трябва да наемете специалист, който да ви помогне;
 комините на повечето модерни сгради не са пригодени за камини и ще ви е нужен професионалист с опит, а може и няколко, които да решат проблема. Решите ли да се справяте с него сами, може да се окаже, че къщата ви се изпълва с пушек всеки път, когато палите камината. (И това е само най-лекият проблем, с който има вероятност да се сблъскате.)
 При изграждането на камини, спазването на всички противопожарни изисквания е от огромно значение. Ако не направите нещо, както трябва рискувате не само имуществото си, но и човешки живот.

При самостоятелното изграждане на камина, рисковете са доста. Ако искате да я използвате като ефективен отоплителен уред – с високо КПД, безопасен и красив, потърсете помощ от специалисти. Ние сме на вашите услуги.

Какви са етапите при изработка на камини?

Най-добрите доводи в полза на това да работите със специалисти, е да получите поне най-обща представа какви са етапите при изработка на камини.

Първо е необходимо да се вземат размери, за да се определи колко голяма ще бъде вашата камина. Параметрите й трябва да са съобразени с пространството не само, за да изглежда тя добре, но и за да топли ефективно.

Прави се преглед на комина. Набелязват се необходими допълнителни строителни дейности, ако коминът не е пригоден за употреба с камина.

Определя се каква горивна камера ще е подходяща като размери, мощност, материал.

Избира се облицовка.

Прави се проект, съобразен с изискванията на клиента и възможностите на помещението.

Монтажът на самата горивна камера е отговорно начинание. Необходимо е да бъде закрепена точно към комина, за да не създава проблеми в последствие.

След като този етап приключи горивната камера се изолира, така че облицовката да не бъде изложена на риск от високата температура, и след това се преминава към втората част от процеса по изграждане на камини – ново, външно тяло на камината – облицовка.