Модни тенденции пролет/лято 2015

1
Добави коментар
poleznoto.info
poleznoto.info

Какви модни тенденции са актуални тази година?

Когато заговорим за мода, всичко е многоаспектно, многолико и многоцветно. Модата няма граници. Да, обаче тя има конкретни сезонни тенденции, модни правила и съчетания на материи, цветове и форми. По-важното, колкото и тривиално да звучи, е че „всичко ново е добре забравено старо“.  Цветовите тенденции през определен период се повтарят, аксесоарите и кройките също. И няма как да е другояче. Колкото и иновативни да са дизайнерите – те всички разполагат с една основа – палитрата, материите, формите имат своя лимит. Хубавото е, че въображението им в съчетаването им не познава граници.

Цветните феерии за  пролетта и лятото.
И като заговорихме за цветове, пригответе се този сезон да се порадвате на деликатни, пастелни и наистина цветни съчетания. Няма да споменаваме задължителните и извоювали си място на „класиците в модната школа” – бяло, черно, бежово, моряшко (за лятото), а ще подчертаем новото – в лицето на бананово жълтото, млечното синьо-лилаво (с новото име „мляко с боровинки”), и напомнящото бордо – дискретно и унисекс – кафяво-червено (цвят „марсала”). Придружени от свежите – лилаво, зелено и синьо, в пълната им разновидност.

Актуални десени за пролет и лято 2015.
Принтовете от своя страна са дръзки,ярки, многообразни и авангардни. Някои от тях, буквално пресъздават работното платно на художник в екстаз. Материите дават изключителна свобода в избора и ще могат да задоволят и най-капризните. Интересно е, че велурът ще съпътства пролетта, в различни цветови разновидности. Прозрачните, секси материи, които загатват женската красота и сексапил, също са на почит и през 2015.  Нужно е да ги подберете според случая. По-романтичните и нежни дами могат да разчитат на дантелените тоалети и тези тип балерина. Дантелата е хит през пролетта, изкарвайки отново женствеността на показ.
Райето, което винаги е на мода, сега е силно застъпено в актуалните за сезона тенденции. Новото тук е, че дизайнерите дръзко и смело са променили неговото разположение. Съвсем не е задължително да пада перпендикулярно на пода – следва диагонали и нестандартни позиции. Черно-бялото райе е актуално през пролетта, но го пропуснете през летния сезон, освен ако не е под формата на моряшки мотив и акцент.
Няма да сбъркате, залагайки на флоралните мотиви – идва пролет, а след нея и  прекрасното лято, природата се пробужда, цъфти – бъдете в хармония с нея. Цветята са много красиви и нежността им искри на прехода между сезоните.

Актуални кройки за пролетта и лятото през 2015 година.
Пролет/лято на 2015 година, ще са подвластни на ретро модата от 70-те години, с различни творчески интерпретации, разбира се. Ретро яки и ревери, широки и лежерни панталони от 70-те в леко иновативна линия, гащеризони в различна форма, но вдъхновени от индустриализацията. Хипи модата напомня за себе си особено през лятото с атрактивни акценти и десени.
Модели тип кимоно, триумфалното (поредно) завръщане на денима в различни нюанси, задържалите се дълги години актуални милитари и сафари цветове и принтове, с типичния за тях цвят каки, тревисто зелено са с подчертано присъствие.

Дължините – играта на контрастите!
Късият топ, който беше един от  хитовете за 2013-2014 година, и 2015 г. няма да слезе от „модния подиум”. И, разбира се, дългите, ефирни поли и рокли, напомнящи ни за бохемските копнежи. Акцентът пада върху дългите гердани и разголено рамо.
Дългите поли контрастират с ултракъси панталонки за дамите с красиви крака. И двете дължини се съчетават или с къси топове, или с широки тениски в колана.
Провокативните, загадъчни и по-темпераментни жени могат да заложат на мрежести одежди, с уговорката, че са съобразени с излизането вечерта. Няма как да пропуснем и визията за парти, която е златна, лъскава, с брокат, пайети, допустимо ексцентрична и позволяваща развихряне на въображението. „Нощните птици” ще бъдат актуални и в крак, с тоалет с ресни или птичи пера.
За бизнес дамите ще вметнем, че по отношение на костюмите, тенденциите са взаимствани от мъжкия тип кройка, а размерът е „оувърсайз” (свръхголям), линиите са изчистени, свободно падащи. И отново игра на контрасти – широки панталони до земята или панталон с няколко пръста над глезена, тип „капри“.
Бохо шикът и  винтиджът влияят на по-младежкия дух у всяка дама и винаги може да се влезе в употреба, особено през късните летни следобеди.

Обувките и чантите.
По отношение на чантите и обувките, разбира се и аксесоарите , ще кажем, че разнообразието е толкова голямо, че буквално има за всеки всичко, и по много. Не е тайна, че към незаменимите модни атрибути особено актуални са най-вече шаловете и коланите, в различни цветове и материи, импровизирано съчетани. При обувките отпадна изискването да са комплект с чантата. Добре е едното да е акцент в стайлинга, освен ако тази роля не е заета от някое наистина внушително бижу.
С един бърз поглед в модните сайтове и магазини, ще се уверим, че моделите, цветовете, височините, токчетата и подметките, са адски много. Чантите също (ежедневните) са удобни и големи, вечерните са по-малки, така наречения „клъч“.  Като мотив ще видим отново дантелата, дръжките са предимно къси, но могат да се съчетаят къси с дълги.
Обувките също имат огромно разнообразие, за всеки вкус и избор. Забелязва се превесът на ниските подметки – мокасини, балеринки. Но знаем, елегантната обувка на висок ток никога няма да изгуби своята актуалност. Като мотив отново излизат „гладиаторските“ модели с множество каишки.За финал ще ви припомним думите на легендарната модна законодателка и иноватор, Коко Шанел: „Модата се купува и отминава, стилът не.”. Към която и тенденция да се насочите, пазете и ценете личния си стил!

115 total views, 1 views today

Tweet

Pin It