Горан Брегович

1
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

20 Дек 2015
|
Неделя |
20:00 часа |
Билети: 25/30/35/40/50/ 55 лева

Горан Брегович с неговия „Оркестър за сватби и погребения“ ще гостува за първи път в зала „Арена Русе“ на 20 декември

Горан Брегович едва ли има нужда от представяне на българската аудитория – всеки, който е имал шанса да се докосне до някоя от изявите му на живо, е останал с незабравими спомени от нея. След поредния изключителен успех пред препълнената зала “Арена Армеец” през декември 2014 година, сега той смята да покори и русенските си фенове в зала “Арена Русе”.

Кръстникът на Балканската музика, съвместно с неговия „Оркестър за Сватби и Погребения“ ще зарадва русенци само броени дни преди Коледа – на 20 декември от 20 часа и ще допринесе за доброто предпразнично настроение на всеки един от присъстващите.

Билетите за изявата на Горан Брегович в Русе влизат в продажба в сайта на Арена Русе и мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly от 17 април.  

Ценовите категории на билетите са 25 до 55 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Билети за правостоящи 30 лева.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, феновете му в Русе ще чуят и песни от последния му албум «Champagne for Gypsies». Както подсказва самото заглавие, това е реверанс от страна на Горан пред Ромите: както към множеството онеправдани роми в момента из цяла Европа, така и към онези, които през годините са успели да докажат своя талант и да внесат неустоим колорит в световната култура.

С балкански корени, с идеи, обърнати към 21 век, към който се е отправила с пълна сила, музиката на Горан Брегович обединява звуците на циганските духови инструменти и българската традиционна полифония, звуците на китара и традиционните ударни инструменти с интересен рок акцент – и всичко това под акомпанимента на разбушувалите се звуци на струнните инструменти и дълбоката сонорност на мъжкия хор, създавайки музика, която душата на слушателя инстинктивно разпознава, а тялото възприема като непреодолим позив за танци.

Всеки един от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години – „Бело дугме“, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на Балканската музика по света. Съвместната  му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композиции към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”. През 1995 г. Музиката към “Ъндърграунд” е удостоена със Златна палма на Филмовия фестивла в Кан.