The Messengers – пилот ревю

1
Добави коментар
veseo
veseo

Никога не съм вярвал, че The CW ще стане любимата ми телевизия от големите 4+1. Не толкова заради невероятно качество на сериалите им, макар The 100 и най-вече неправилно спрения The Tomorrow People (още помня циците на Хилари) да предоставиха именно такова, а по простата причина, че в последните 2-3 години посоката на телевизията се измени рязко. Скучните тийн драми, проследяващи „интригуващите“ любовни триъгълници в гимназията/университета отстъпиха място на… любовни… геометрични форми, които поне се развиват в апокалиптични сценарии (или поне има нещо sci-fi-ско в тях). The Messengers продължава тази тенденция (макар още да не се знае каква ще е геометричната форма) – дали е добър, четете надолу. Ако си нямате по-интересно занимание.

Сюжетът е интригуващ – неидентифициран метеорит се разбива на Земята, като „напълно случайно“ мястото на сблъсък е същото, на което е проведен първия ядрен тест. От него излиза ДП самият дявол (приличащ малко на Терминатор), а самият сблъсък причинява някакъв магнитен пулс, който после прекосява САЩ (а може и целия свят, но все пак ни интересува само САЩ), изпържва доста електроники, а от него на петима щастливци им поникват крила… Wait, what? Няма майтап, петимата „пратеници“ от заглавието стават нещо като ангели (нищо че двама от тях убиват общо 3 човека в пилота) които ще трябва пазят човечеството от гореспоменатия дявол. Дяволът пък, по някаква неясна причина, опитва да ги поквари да изпълнят мръсните му поръчки (макар да видяхме, че няма проблеми да си изцапа ръцете сам). WTF enough?

 

Който е чел повече мои ревюта знае, че съм напълно окей със странни сюжети. За съжаление, по-сериозният проблем на Пратениците е кастът – персонажите не са likeable (с изключение на милф-ката и изследователката, които по стар CW обичай са много сладки) или поне не бяха изградени в пилота като такива. Друг техен минус е и болезнено клишираните им роли – ученик-интроверт, секси майка, изследователка, бившо ченге под прикритие и телеевангелист. Честно, „оригиналността“ тук напомня на палава ученичка в порносюжеет.

 

Въпреки това, ще му дам шанс, макар да съм леко притеснен от очакванията на CW към него, с оглед, че отношението е като към грозното момиче в класа – забутан в края на сезона, в една от най-слабите вечери през седмицата. Все пак, надяваме се да си довърши поне сезона и да става за гледане.

Rating: