Гуакамоле по мексикански

2
Добави коментар
wenip
wenip

Мексиканската паста от авокадо гуакамоле може да бъде предястие или гарнитура към месото и рибата. За приготвяне на ястието избирайте задължително зрели плодове, които могат лесно да се размачкат на пюре с вилица. Разбира се, за разбиване на сместа може да се използва и блендер, но ръчното претриване на другите продукти в хаванче прави ястието по-ароматно.

Необходими продукти за 4 порции Авокадо – 2 броя Домати – 2 броя Чесън – 3 скилидки Червен лук – половин глава Червени пиперки – 2 броя Сок от лайм – изцеден от 1 брой плод Зехтин – 1 с. л. Сос табаско – на вкус Смлян кориандър – 2 к. л. Сол и черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне Разделете плодовете авокадо на 2 части, извадете костилката и ги разрежете на още 2. Отделете вътрешното от кората, остържете и остатъка от плода върху нея и сложете всичко това в блендер. Обелете доматите, разрежете ги на две и ги добавете при авокадото заедно с чесъна, лука и кориандъра. Долейте сока от лайм и няколко капки сос табаско. Добавете зехтина, солта и черния пипер по ваш вкус. Разбийте сместа с блендера до състояние на еднородно пюре (или по-едро, според вашия вкус), поставете я в купата, с която ще сервирате, и покрийте с домакинско фолио. Охладете ястието в хладилника. При поднасянето украсете със свежи листенца от босилек.