Д-р Мария Папазова: Ракът е призив за действие и пробуждане на безусловната любов! Антирак стратегия.

3
Добави коментар
lubopav
lubopav

Д-р Мария Папазова: “Антирак’ – оздравителната стратегия на настоящето и бъдещето

Акценти от лекцията на доц. д-р Мария Папазова, проведена в рамките на фестивала “Свободата да бъдеш”, София 2014 г. Фестивалът е специализирано издание за личностно развитие, новаторска приложна наука и здравословен начин на живот – най-посещаваното и висококачествено събитие, което вече се провежда два пъти годишно в София. То е създадено с цел да образова, подпомогне и информира на достъпен език, в интересна и динамична среда. То е подходящо за хора от всички възрастови групи, с всякакви интереси, образование, здравен и социален статус. Събитието на годината предстои да се проведе отново в Софарма Тауърс – София, на 25 април 2015 г.

Рак – това е символ на страха на съвременното човечество, звучи като камбанен звън, сриване на свободата. Антирак е истинската същност на живота ни ако поемете по правилния път – път към себе си.

Какви са ключовите акценти в антирак стратегията:

Думите “стрес” и “страх” са сродни. Те са в основата на всичко, което ни руши.

Нашата вътрешна екология е част от всичко което съществува, от Вселената. А когато всичко което съществува, съществува в ред, а в нас цари безредие, тогава сме болни. Когато сме в безусловната любов, когато сме цялостни и в нас цари хармония, болестта отсъства.

Ако искате антирак стратегия, трябва да излезете от матрицата.

Много са актуални днес думите на пророк Осия “Народът ми загива, защото не му достига знание”. Не позволявайте да ви убедят, че има нелечими заболявания. Не си причинявайте тази лъжа. Няма нищо нелечимо. За съжаление днешното здравеопазване ни третира като уреди които чакат да им се развали нещо, за да отидат някой друг да го поправи, заемайки позицията на невежество и безотговорност. Завършвайки медицина, аз успях да разбера какво цели нашето здравеопазване, а именно – опазване от здраве. И това особено важи за рака. Това едва ли е новина за някого, отдавна всички сме наясно кой е в дъното на нещата. Масово хората умират не от самия рак, а от химио и лъче въздействие, което незнайно защо наричат “терапия”. 

Статистиката с които се придружава всяка сериозна научна изява е стряскаща. Раковите заболявания на различни органи отнемат животи непрекъснато. Но ние не сме статистика, ние сме тяло, душа и дух. А са ни превърнали в нищо неподозиращи жертви на стратегия която носи огромни печалби. Стратегия която е решила да не преподава в университетите по медицина факта, че човек е система, част от общата Вселена и като такава той е способен на самоизцеление.

В Академия на науките още 86-та година като аспирант трябваше да работя с плъхове. Установих, че мозъкът на плъх умишлено увреден предварително, се възстановява напълно, на 100% след 10 дена прилагане на билки – нещо което е пълно отрицание на научната догма до момента. Както дървото се разлиства, така и в нас всичко се разлиства, увяхва, разлага се, разцъфва отново, расте, дава плод. Ако искате да повярвате в себе си, трябва на първо време да вярвате, че всичко е преходно и вие сте самоизцелителна система.

Битува още един мит – този за генната предразположеност. Говорят, че ако баба ви е умряла от рак, ще умрете и вие. От 40 години обаче съществува една нова наука – епигенетика. Означава “надграждане на генетиката”. И за съжаление – вече не може да се оправдаете с баба си и гените си. Трябва да понесете отговорността да отключвате и заключвате собствените си гени (защото така или иначе го правите). Нека поне да го знаете и да внимавате!

Науката епигенетика показва как начинът на живот влияе върху генетичната информация и как можете да имате 200 онкогена и те да не се отключат. Но може да имате един единствен и с начина си на мислене и действие да го провокирате. Това да стоите стабилно на собствените си крака в центъра на живота си (в най-добрия смисъл), е първият позитивен епигенетичен фактор. Да се грижите за себе си, да обичате себе си.

Аз самата съм наследила от майка ми ген за хипертония. Когато бях на 24г. в института по ендокринология, в една стресова ситуация силно ми прилоша. Оказа се, че съм вдигнала високо кръвно, което иначе винаги е в норма. Веднага предприех правилните мерки и сложих край на стреса – напуснах института. Последният им пациент в института ми подари безплатна карта за плуване, а една баба ми препоръча да дъвча здравец за кръвното. И така – елиминирах стреса, плувах, играх гимнастика, дъвках и здравец… Сега съм на 58г. и никога не съм вдигала кръвно след онзи случай. А всички в рода ми изпогиват от инсулти.

Какво се случва за да се образува тумор? Това е един много дълъг процес. Много време сме загубили за да стигнем до там. Освен това лечението не е в неговото отстраняване. Епигенетичните промени, начинът ни на живот е това, което определя рак, a не гена.

Основният епигенетичен фактор, който на всички нива ни руши, това е стресът.

Идеята на този семинар е да станете неподвластни на стреса. Но за да се решите да го изолирате напълно от живота си, трябва да сте наясно какво точно прави с нас стресът, откъде идва и защо вреди.

Имаме два основни вида стрес: екологичен и психологически. Давате ли си сметка, че ако сте обути в ликра, всъщност сте обути в петрол? Отпивайки глътки вода от пластмасово шише, отпиваме и определено количество Бисфенол А. Целият ни свят е обладан от този петрол. Това е един глобален екострес. Тук важи правилото – на болна планета, здрави хора не може да виреят.

Има начини да черпим живителна енергия от тази планета, но колко от нас го правят? Колко са хората които посрещат изгрева, наблюдават залеза? Ние сме толкова планетарно заложени, толкова сме свързани със слънцето, че даже си имаме слънчев сплит. Това е 90% от жизнената ви сила, и трябва да бъде първата антирак идея. В противен случай сме подложени на хроничен стрес от липсата на слънчеви фотони.

Друго важно нещо е водата. Масово хората са дехидратирани. Аз самата започнах да пия вода както трябва след 42-рата си година. До тогава имах хиляди болестни симптоми, но понеже съм отличничка в универитета, не мислех, че са свързани с нещо което не съм научила там. В университетите по медицина не се казват умните неща – умишлено. Трябва да ги открием сами, а ние учим толкова много неща, че нямаме време за откривателство. Когато произнасяте думата “лекар”, не очаквайте, че тя носи изцеление. Лекарите са дилъри на медикаменти.
Хроничната интоксикация е другият болестен фактор. Кога започва да се интоксикира човек? – още в корема на майката. Следващата стъпка към интоксикация, веднага след раждането – това са ваксините. Директно в мозъка, в невроните попадат живак и алуминий. Моята голяма дъщеря е ваксинирана до някъде, а малката за пръв път стъпи в поликлиника за да си извади медицинско за шофьорски курсове. Ето такива деца искам да раждате – които да се чудят на какъв език е думата “поликлиника”.
Друг опасен фактор е радиоактивното облъчване – радиационен стрес. Не прекалявайте с мобилните телефони – не заспивайте с тях, говорейки с любим човек, ограничете употребата им. Над 500 пъти са нарастнали случаите на рак на очите, докато ние се учим да общуваме по мобилни телефони. Радиационният стрес ни руши, запомнете това!
Съществува и стрес поради хронично клетъчно гладуване. Абсолютен мит е, че всички необходими на организма ни минерали и витамини съществуват в плодовете и зеленчуците. Почвите на които растат тези зеленчуци и плодове отдавна са загубили някога богатия си състав и способност да хранят насаждения. Онова което е оцеляло след всички химикали от торовете, се унищожава благодарение на глупавия местен ритуал по горене на стърнищата по нивите. Всички микроорганизми в дълбочина 15 см. загиват при едно такова горене! Храним се лошо, в следствие на което клетките ни гладуват. А когато една клетка гладува- тя е готова да се разболее. Може да не е непременно от рак, но това е една от първите стъпки към заболяването. Трансмазнините с които са пълни съвременните “модерни” храни са синтетични “хранителни” вещества, както и хилядите химични добавки в готовите бързи храни са на практика клетъчни токсини. Те нарушават работата на клетката чрез стимулиране на възпалителните процеси в тъканите. Днес огромна част от хората, възрастни и деца са драстично затлъстяли благодарение на това хранене. Разберете, че затлъстяване е равно на възпаление, което е улесняване на рака. Трябва да внимаваме и да изчистваме възпалителните процеси. Тук е мястото и на превантивното използване на хранителните добавки.

В тялото ни има йерархия от интелигентни системи, които работят съвкупно, като една от тях е геномът. Гените не допускат храна която някой е измислил просто за да печели (като маргарина), и я отхвърлят чрез автоимунен процес. В момента в който изядете някой боклук, генът алармира имунната система. Напоследък е модерно да се консумират всякакви продукти от лен – ленено семе, брашно, олио. Това не е толкова добра идея обаче заради омега 6 мастните киселни, а те така или иначе превишават 40 пъти повече съдържанието на омега 3 в състава на храната ни. Когато сте възпалени, а вие сте такива от първата попара която бабв ви е дала, омега 6 поддържа и подпомага това възпаление. А възпаление и рак са първи братовчеди.

Сериозен фактор за това възпаление са и съвременните зърнени продукти. Препоръчвам ви да се запознаете с книгата “Пшеницата – маскирания убиец“. Ние ядем изключително пшеничени продукти, къде по навик, къде заради ниската им цена. Но това не е вече пшеницата, която Бог ни е дал. Някога тя е била само три вида, трудно обработваема, с умерен добив. Но от 43-та година насам се правят всевъзможни “подобрения”, и днес вече имаме 25 хиляди вида пшеница, генетично модифицирани. Те вече нямат нищо общо с тази пшеница която генът приема спокойно и не подава тревожни сигнали към имунната система.

Ето това е първият проблем с който залагаме след като сме се родили вече интоксикирани и ваксинирани – възпалението на тъканите в следствие на неправилно хранене.

Няма храна която да възпалява повече организма от зърнената. Възпалението започва от първата попара, от първите бисквитки, и по-нататък само се надгражда и задълбочава; изчерпват се минералите, намираме се в постоянно състояние на ацидоза. Тази велика фраза “хляб наш насъщен” не важи вече.

Ние имаме една силно нарушена чревна флора. Това означава не само, че ни липсват полезни чревни бактерии, а че имаме една постоянно хронично нарушена чревна пропускливост. Тази толкова важна чревна бариера е нарушена още от детството и то изцяло благодарение на тези нови пшенични сортове. Трябва да се грижите много за чревната екология. Ако погледнете изображение на черва, несъмнено ще направите аналогия с мозъчни гънки. Това е първият ви мозък! Вторият е сърцето, а третият – в главата.

Поредният стресов фактор е хроничното обездвижване. Може и да не ви звучи много логично свързано – рак и обездвижване. Но рискът от такова заболяване се покачва с 45% ако мързелувате на дивана.

Да погледнем и към енергетиката: Общото ни морфогенетично биополе е описано от английския биохимик Рупърт Шелдрейк. Всички живи организми принадлежат към системата на общото резонансно биополе. Ние всички резонираме в това общо поле, което от планетите стига до всяка клетка, до ядрото на всяка клетка, до нейния ген. Ако има дисхармония в полето, организацията ни, формата ни, функцията ни страдат. Какво става с нас ако там се формират деформиции? Ако от страх привличате негативи? – Много често започва онко процес. Много често в този процес има и кармично програмиране. Спокойно можем да говорим за кармичност на рака – той е почти 100% родово кармично заболяване.

Ако трябва да обобщим, онкологичното състояние (не болест!) е резултат от кармично програмиране и общо нарушаване поради различни видове стрес които акумулираме едновременно в себе си, и нарувашане на енергетиката и биохимизма ни.

Психологическият стрес за който споменах по-рано води до дисбаланс в една система наречена накратко ПНЕИ – психика, нервна, ендокринна, имунна система – тази която трябва да реши какво да прави с всяка една клетка. Имунната система прави ежечасна антирак профилактика и трябва да бъде “в час”. Има ли психичен стрес, тя не е. Затова децата в детските градини боледуват – защото са в стрес, а не защото там е пълно с вируси. Отслабената имунна защита води до нарушена метаболитна адаптация на тъканите и органите и от там до онкогенеза.

Всяко едно силно колебателно движение на емоционалното тяло е стрес. Затова на изток говорят за онова хармонично състояние на пълно спокойствие. Тук силно препоръчвам молитвата на оптинските старци: “Господи, дай ми душевно спокойствие да посрещам всичко което ще ми донесе настъпващия ден. През всеки миг и час на този ден, моля те ме наставлявай да не забравям, че каквото и да ми се случи, каквито и непредвидени обстоятелства да възникнат, всичко е изпратено от теб.”

Огромна ценност за цялото човечество е д-р Раик Герд Хамер, онколог който разработва Новата немска медицина. Той самият минава през трагичен личен опит – той и жена му развиват различни видове рак след огромен стрес. Разработва тази гениална антирак стратегия, има над 6 хиляди излекувани, и за благодарност даже е съден и лежи 3 години в затвор. Само защото е разбрал и дал гласност на фактите – какво се случва когато човек изпадне в такава остра стресова ситуация.

СЗО обаче не е съгласна, че ракът е стрес и двете неща изобщо имат нещо общо. За СЗО ракът е болест, която има нужда от огромно количество, скъпи лекарства. Моите (и всички) пациенти питат “Какви лекарства ще ми изпишеш и скъпи ли са”. Винаги казвам – “зависи”. Зависи за какви лекарства си готов. Молитвата, или знанието за метода “Лечебния код” са напълно безплатни и ефективни. Зависи обаче дали ти щси готов да резонираш с това състояние. Ние все се опитваме нещо да правим, а въпросът е да бъдем. 

Да се върнем към д-р Хамер – той е изследвал над 40 хиляди души, и документира работата си. Достига до извода, че ракът и последващите промени в организма на клетъчно равнище са или осъзнат, или неосъзнат стрес. Съществува връзка между типа стрес, мозъчната област която започва да резонира със стреса и органът който ще се разболее от рак – и това може да бъде точно предсказано с най-обикновена томография. Ракът започва винаги след брутален шок, остър конфликт, или активиране на клетъчната памет за нещо което се е случило отдвана.

Останалите епигенетични фактори, потвърдени и от д-р Хамер са: неритмичен стил на живот, негативно мислене. Той казва, че ракът е болест на разочарованите, обезкуражените, отчаяните. Киселите ни мисли и настроение за броени мигове подкиселяват тъканите. А в тази кисела среда всички болести, заедно с рака цъфтят и процъфтяват. Не случайно говорим за триединство – тяло, душа и дух. Всичко е свързано и си влияе взаимно. Не се подкиселявайте и възпаляйвате от завист, ревност, гняв.

Един много тревожен и подценяван болестен фактор е и самото съобщаване за наличието на болестта. Онкологът задължително съобщава, че има нелечимо заболяване, че на човека му остават примерно два месеца живот.

Много внимавайте да бъдете селективни за информацията която получавате.

Ракът наистина е синоним на страх. Аз съм имала случай в които да падна на колене в кабинета си пред колежка, умишлено преигравайки, за да я спра да не отиде на химио въздействие, което не се налагаше изобщо. А тя защо щеше да отиде там? – От страх разбира се! За да не излезе от матрицата, защото всички го правят! Има поне сто начина да се свърже стреса през клетъчните процеси до началото на рака! А в духовен план ракът е изолация и липса на безусловна любов – направете си сами изводите.

Има профилактика и интегративен подход за лечение на рака. Потърсете духовни практики, които могат да възвърнат хармонията и отстранят стреса от клетъчната памет. Това може да са: паневритмия, сат йога, методът “лечебния код” на д-р Алекс Лойд, цветотерапията на д-р Бах. Ставайте рано, пийте вода, общувайте със Слънцето – спазвайте природната цикличност, поддържайте ежедневна физическа активност! Хранете се разумно, избягвайте ГМО зърнените и тестени храни, заменете ги с елда, просо, лимец, амарант. Пийте структурирана и чиста вода за оптимално хидратиране, запознайте се с книгата на д-р Сиърс и “храненето в Зоната”, ползвайте хранителни добавки за да компенсирате липсите на хранителни вещества и да елиминирате клетъчния глад.

Понеже работя изключително с хора, знам кое най-силно ви вълнува – има ли лекарство? – О, да! Давам лекарства които са утвърдени достатъчно дълго, че наистина помагат да се скрие процеса във физическото тяло. Но ако човек не се трансформира на другите нива, ракът рано или късно ще се върне.

Запознайте се със случая на Стоян Атанасов, раково болен който през 2006 г. беше в будна кома. Не съм правила с него кой знае какво, дадох му само това което знам. Неговият случай на изцеление ни казва само едно – ние лекарите да мълчим и да не правим прогнози, а всички останали да разберат, че абсолютно всичко се лекува и всичко е в нашите ръце, вътре в нас.

Ето част и от другите утвърдени безплатни анти-рак лекарства: 

Себеосъзнаване като Божествена същност, ра-дост, ежедневни смехотерапия и арт-терапия.

Забелязахте ли тирето разделящо думата радост горе? То има смисъл. Думата радост произлиза от старославянското Ра-Дасть. Богът Амон-Ра, богът-Слънце дава. Той дава, но ако някоя от чакрите изключи (и е активна обидата, има липса на вяра в себе си, липса на вяра във Вселената и изцелението), спирате да получавате. Така че – на всички ни се дава много, въпросът е ние колко сме готови да вземем.

Запомнете, че ракът е призив за действие към нещо което си дължим, нещо което е най-естественото ни състояние. Ракът е призив за пробуждане и осъзнаване на безграничната безусловна любов. Щом животните го могат и правят, какво пречи и ние да се обичаме по този прекрасен начин? Дължим го на себе си!

За още ценни идеи, информация която няма да чуете в масовите медии и няма да прочетете в книгите – заповядайте на фестивалите за здраве и личностно развитие “Свободата да бъдеш”. Абонирайте се за новини и бъдете първите информирани за най-новото и актуалното. Вижте новите лектори и теми които ще бъдат в светлината на прожекторите в следващите издания на фестивала. 

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: антирак, антирак стратегия, д-р Папазова, лекарство за рак, лечение на рак, Мария Папазова, ракът е лечим, Свободата да бъдеш