10 от най-охраняваните места на планетата

1
Добави коментар
nwv
nwv

Форт Кнокс

Форт Кнокс е домът на милиони тонове злато, а също така се предполага, че там се съхраняват важни исторически документи като Декларацията за Независимостта и Хартата на Свободите. Ако по някаква причина крадец успее да премине през солидните гранитни стени и покрай картечните кули със въоръжени военни, те все още ще трябва да преминат през 22-тоновата врата която за да се отключи или заключи изисква персонал от 10 души.

Банката на Федералният Резерв в Ню Йорк

Под улиците на Манхатан стои трезор толкова непробиваем, че е напълнен с повече злато отколкото известният Форт Кнокс. Охраната е толкова сериозна, че хора не се позволява да влизат, а вместо това група от роботи движат палетите по местата им. Системите за сигурност са толкова сигурни, че дори чуждестранни правителства използват трезора за съхранение на злато. И ако това не е достатъчно силова група от стрелци с нивото на Джейсън Бърн охраняват периметърът. Техният периметър на стрелба е толкова добър, че са по-добри от професионалните снайперисти.

Трезора на Английската Банка

Ако Британският главен Министър има тайни, то той би ги държал именно та. Повече от 4600 тона злато се пазят в най-големият Английски трезор. Като сравнение единствено Федералният Резерв на Америка е по охраняван. Стените са взривоустойчиви и системите за сигурност толкова сложни, че изискват гласово разпознаване, 3 ключа разположени на земята и други мерки за сигурност които дори не са известни.

Желязната планина

Какво общо имат останките от Полет 93, Патента за Крушката на Едисон или оригиналната снимка на Айнщайн с изплезен език? Ами те всичките се съхраняват под Желязната Планина. 90 метра под земята в изоставена мина за желязо на площ по-голяма от 1 милион квадратни метра се съхраняват всякакви тайни документи, като дори имената на хората които ползват този трезор са неизвестни. Желязната планина също е дом и на Стая 48, информационен център който използват редица от големите компании в Америка.

Затворът ADX във Флорънс

ADX е абревиатура от Administrative Maximum Facility. Това е огромен затвор за маже, който се намира в Колорадо и в който се изпращат само най-лошите от лошите престъпници! Те се смятат за най-опасните единици в Америка и са спечелили името на затвора „Алкатраз на Новаците“. Описан от предходен началник на затвора като „чиста версия на ада“, мерките за сигурност там включват бойни кучета охраняващи периметърът на 6 метровата стена от бодлива тел, 1400 дистанционно управляеми врати, детектори за движение с лазер, под с детектор за натиск и камери. Някои от известните престъпници в затвора са Ричард Рейд, Тери Никълс и много други.

Паркингът Болд Лайн

Вие не трябва да се тревожите много за крадци на коли, когато сте паркирали колата си тук. Този паркинг който се намира в Дербсшир, Англия е едно от най-сигурните места в света. Вие не можете да влезете освен ако нямате билет оказващ точното място където сте паркирали. Веднъж паркирана вашата кола се охранява от сензори за движение и други аларми които се задействат ако някой се закача с колата ви. Ако алармата се задейства целият паркинг преминава в заключен режим.

Зона 51

Това е супер секретна база в Невада, която се охранява толкова добре, че никой не може да премине през нея, нито по земя, нито по въздух. Зоната е покрита с сензори за движение и там патрулират всякакви военни автомобили. Там е и домът на всичко свързано с НЛО.

Грийнбриър

Разположен на площ над 6 000 акра, този VIP бункер лежи дълбоко в горите на Западна Вирджиния, За да влезете трябва да преминете през 25 тонна взривоустойчива врата който може да издържи ядрен взрив само за да проникнете в тунелите след нея. Бункерът е пълен със запаси за членове на Американският Конгрес.

Бар 1960-та

Този бар се намира на 50 метра под земята в Бърлингтънският комплекс от бункери в Уилтшир. Той е пресъздаден Пъб само, че за Британски власти. Този изключително секретен бункер е създаден през Студената Война и е предвиден да бъде укритие за висшестоящите, за да могат след това да реконструират Великобритания, ако случайно тя бъде бомбардирана с ядрено оръжие.

Семенният Трезор за края на света

както името предполага, трезорът официално известен като Свалбрадският интернационален семенен трезор е предвиден да съхранява различни сортове семена за да може да се запази растителното разнообразие и да се осигури прехраната на човечеството ако световни катаклизми унищожат някои от видовете. Този трезор е разположен в едно от най-отдалечените кътчета на света на каменен остров в Арктичният Кръг. Ако изолираното място не е достатъчно, сигурността на трезора е осигурена от противовзривни врати, детектори за движение, въздушни прекъсвачи. Уникалният климат и позиция би трябвало да държат семената на сигурно от бедствия които са създадени от хората или от други за векове.