Джорджано feat. Валентина Хасан – Wiggle (ВИДЕО)

1
Добави коментар
desislavaivanova4
desislavaivanova4

Няма човек, който да не е гледал поне един музикален формат у нас. И по света. Безспорно един от най-вълнуващите моменти в “живота” на тези предавания са кастингите.  Когато на дивана вкъщи стоиш с приятели и чакаш с нетърпение големия талант или… Радко, който пее “Кукавица” и ей сега вече си взима червения лист, продължава напред и ти си доволен, ‘щото мале какъв смях ще падне следващия път”. Ето, че се появява и Петър, който “потопи” с талант Селин Дион. После дълго време и ти си припяваш “Мy heart will go on” и “every night in my dreams” виждаш Петко на стола как ръкомаха и тъгуваш, че Иван и Андрей ти убиха кефа, когато го изведоха от стаята…

Някои се радват на гръмки хвалби, други ронят тежки сълзи, защото не са били правилно оценени, не са допуснати, “нищо, следващия път” и ти пак се смееш, ‘щото то ТОВА е най-забавната част.

Ето така стигнахме и до Валентина Хасан. Така и не чухме “without you” в текста, но “тулибу дибу даучу” също не беше лош английски… Хитът на Валентина стигна и до Марая Кери, а България се прослави в цял свят. Видяха ни!!! Ако се бяха взели с “Майкъл Джексън-а на кроасаните”, щеше да е световна сензация.

 

Ама сприра да бъде смешно. Когато отделиш 5 минути да се замислиш, че това обиколи света и може би Марая Кери за пръв път чу за България, когато й пуснаха “великолепното” изпълнение.

Минаха години и ето че изгряха нови звезди. Родна знаменитост отново засенчи Марая Кери, изведнъж по Коледа в социалните мрежи спряха да слушат “All I want for Christmas is you” и на голямата сцена се появи Джорджано с поредния си хит “Коледа”. Над 350 хиляди гледания на най-големите му хитове, фен страница във фейсбук, в която се сипят хвалби и окуражаващи послания, после фалшива информация за предстоящо участие на Джорджано в столичен клуб. Над 8000 заявиха, че ще присъстват.

Разпознахте ли се?

Тези от Вас, които пишат хвалебствени коментари и с нескрито любопитство чакат да чуят за бъдещите творчески планове на новата “звезда”. За да се подиграват. Защото е фън, когато някой се излага. Защото е готино да надъхваш някой да продължава с нелепото си поведение, нали е важно шоу да има.

15-те минути слава станаха малко повече, вече месеци. Месеци, в които Джорджано направи и първия си дебют в национален ефир. За малко “Съдби на кръстопът” да ми се стори по-интересно. Усещането, че изглупяхме обаче остана трайно. Да, не е само у нас. Навсякъде по  света има хора, които се излагат. Само тук обаче има хора, които се гордеят, хвалят си “откритията” и имат огромно желание да ги разпространяват, за да може и на край света да ги видят, понеже няма с какво друго да се похвалим. Понеже всеки друг музикален жанр, освен чалгата в България, тъне в забрава, а истински музиканти и талантливи певци могат само да се молят за 8000 човека, които заявяват, че ще отидат да ги слушат, защото обичат музиката им. Но, не. Има други, които предпочитат да споделят песни на Джорджано и биха отишли на негово участие /ако имаше такова/, само заради идеята да се подиграят и присмеят на воля, да подхранват самочувствието на човек, който очевидно няма ясна преценка за себе си и не осъзнават, че така не му помагат.

Наистина заживяхме в тъп виц. Това, което ни разсмива всъщност е тъжно. Все търсим да извадим на показ простотията и изглежда сякаш стана яко да хвалиш бездарието, а колкото по заблуден и нелеп изглеждаш, толкова повече хора ти обръщат внимание, толкова по-бързо се катериш по стълбицата на славата, толкова повече ти се увеличава шансът да те дадат по “телевизора” и да се почувстваш значим и велик. И за това помагат “безценните, верни фенове”.

Спокойно, видяха ни. Видяха ни в целия ни блясък. От скоро и Снуп Дог може да завиди на нашенските “таланти”…

Преди да бъде свалено от youtube първото видео беше гледано от над 6 милиона. Истински повод за гордост… Е, ето го новият идол, който ще забавлява.

Отивам да си слушам “Празен поглед” и не, дори да имаше концерт на Джорджано, нямаше да отида.

Ти?