Извънземни наблюдавали първите ни опити за полети в Космоса (снимки)

1
Добави коментар
Fenris
Fenris

На сайта на Аризонския университет (Arizona State University) са качени исторически снимки на НАСА, направени в процеса на осъществяване на програмата „Меркурий“ (Mercury). Това е проектът, благодарение на чиято реализация американците изпратиха в Космоса своя първи астронавт.

На снимките се вижда доста странен НЛО с дискообразна форма.

На 5 май 1961 г. – почти месец след историческия полет на Юрий Гагарин в Космоса, излита Алън Шепърд. Не прави обиколка на Земята, а само „подскача“ на 186 км. височина, след което се приводнява на 486 км. от старта. Извършва така наречения суборбитален полет. На 20  февруари 1962 в орбита около Земята излита Джон Глен, като престоява в Космоса 4,43 часа.

До този момент и последвалите го пилотируеми полети американците изстрелвали капсулите, предназначени за екипажи, празни, за да тестват всички системи. Един такъв експериментален полет бил извършен на 19 декември 1960 г. в рамките на подготовката за изпращане в орбита на шимпанзе.

Капсулата Mercury Redstone-1А се издига на 210 километра. Автоматичната камера, монтирана на борда й, прави десетки снимки. Те са проучени от известния уфолог Скот Уоринг, който съобщава за резултатите на своя сайт.

Обект, силно напомнящ на летяща чиния, се вижда на няколко от снимките. Той сякаш се приближава до американския кораб, увеличавайки размерите си. Скот предполага, че вътре в този обект има извънземни, които следят усвояването на Космоса от земните жители. Не се крият тъй като знаят, че в кораба няма никой.

Летящата чиния се появява на фона на Луната. Спуска се по-ниско. Осветява се все по-добре. Приближава се все повече.

НАСА както обикновено не коментира по никакъв начин  появата на НЛО до „Меркурий“. Обектът не може да е космически боклук тъй като по онова време околоземното пространство все още не е превърнато в сегашното сметище. Не може да бъде и някакъв изкуствен спътник, вече изстрелян през 1960 г. от САЩ или тогавашния СССР.

Остава едно единствено предположение: в обектива на американската капсула действително са попаднали извънземни.

Капсулата, от която са направени снимките

(Visited 118 times, 1 visits today)