За абитуриентските балове през 2015 г.

6
Добави коментар
stoineff
stoineff

Момчетата и момичетата, които завършват през 2015 г. и ще бъдат абитуриенти налагат нов тренд спирайки с ненужното и безкрайно тъпо харчене на пари, за еднодневно изфукване. Безумни прически, рокли, гримове наеми на скъпи коли … Това е на път да остане в историята.

Вече все по – често младите абитуриенти решават да дарят част от парите, които биха похарчили за благотворителна кауза. Така например през 2014 г. завършващи дариха парите заделени за абитуриентски бал за лечението на „пеперудените деца“.

Хората си отдъхват и поглеждат с надежда. Бъдещето май не е така мрачно. Младите момчета и момичета от Втора английска гимназия в София,положиха началото, но шансът това да това да се превърне в традиция вече обхваща и цяла България. Вместо рокли се организират екскурзии до Венеция, Египет, а някои дори запазват самолетни билети за екскурзии с увеселителни кораби и Круизи – отново – вместо рокли, тоалети и харчене на пари из ресторанти.

Пияните броящи до 12 абитуриенти май ще бъдат все по голяма рядкост, за сметка на тези, които избират да прекарат последните си ученически дни заедно на някой остров, или дори
из европейските музеи и столици.

Преди няколко години мнения като :
„Драги дванадесетокласници,
Любопитно ми е има ли сред вас такива, които по собствено желание са пропуснали *оргията на цяло едно поколение*, както се изрази един мой приятел неотдавна, тоест, събитието на годината, кулминацията на така мразеното 5-годишно гимназиално обучение – БАЛЪТ?
За тези, които са се напили/похарчили 1000 лв за рокля/наели кола/наели фотограф – отдавна разбрахме… Любопитно ми е има ли РАЗЛИЧНО МИСЛЕЩИ?!“

бяха единични, неразбрани и отхвърлени. Днес обаче е различно. Младите са предприемчиви, действени и предпочитат дори и да инвестират парите, които биха изпили за една вечер в нещо разумно – обучение, стартиране на собствен бизнес, дарение,  или популяризиране на кауза. А вие как смятате да прекарате абитуриентския си бал?

Зрелостниците от ІІ Английска гимназия „Томас Джеферсън“ – София отправят покана към своите връстници от училищата в област Варна за включване в благотворителната кампания „Панаир на добрината“ 2015 г.
„Панаир на добрината“ е кампания, в която тоалетите в деня на изпращането от училище са заменени с бели тениски, а събраните от това средства са в подкрепа на болните от избрано рядко генетично заболяване. Тази инициатива освен събирането на финансови средства, има за цел да насочи общественото и на отговорните институции внимание към проблемите и нуждите на тези хора и да спомогне за решаване на проблемите в сектора и осигуряването на по-качествен и достоен живот на болните.

През 2015 г. „Панаир на добрината“ е посветен на децата болни от МУКОВИСЦИДОЗА

Муковисцидозата е най-честото генетично, наследствено, живото-скъсяващо заболяване, при което се образува гъст, жилав секрет, който запушва белите дробове, панкреаса и други органи и системи в организма. Хората с това заболяване се нуждаят от ежедневни инхалации, рехабилитация и чести болнични престои. Средната продължителност на живота на болните от Муковисцидоза в България е ранна – ученическа възраст – 12-13 години. В световен мащаб средната преживяемост на болните от Муковисцидоза е над 40 години.

.