Как да развием интуицията си от нулата

2
Добави коментар

Интуицията е своеобразен вътрешен глас, който ни помага не само да намерим отговори на сложни въпроси, не само да вземаме правилни решения, но дори и да избегнем сериозни опасности. Вероятно много биха искали да “събудят” това качество (в повечето хора е “спящо”). Ще ви бъде интересно да разберете как да го направите? Отлично.

Тогава се се опитайте да използвате следните прости техники. Доказано е, че при редовни тренировки те позволяват да се развие интуицията почти от “нулата”. Но следва да помните , че това няма да се случи веднага.

Отнасяйте се към тези упражнения като към игра, и след известно време ще откриете, че сте постигнали добри резултати. Всичките ви сетива ще се изострят, и интуицията също.

• Вземете тесте карти и за начало се опитайте да познаете цвета на всяка от първите 10 карти (разбира се, без да ги гледате предварително). Тренирайте всеки ден, а седмица по-късно усложнете задачата си: добавете още 5 карти. След това се опитайте да определите не само цвета, но и каква е самата карта (първо 10, а после 15 карти).

• Включете телевизора без звук. Погледнете за малко, а след това затворете очи и се опитайте да разберете какво се случва на екрана (екшън, рекламен блок, спорт, романтична сцена, музикално предаване, новини или нещо друго).

• Когато телефонът ви звънне или чуете звънеца на вратата, опитайте се да познаете кой е.

• Представете си близкото си бъдеще в детайли и сравнете с реалността. Например, опитайте се да предскажете с какви дрехи ще бъдат вашите колеги, когато стигнете на работата си.

• Опитайте се да познаете името на продавача, управителя или сервитьора, преди да погледнете името му на табелката.

• Приближавайки пешеходната пътека, познайте с какъв цвят свети светофара.

• Опитайте се да предвидите как ще завърши някой мач.

• Включвайки радиото, опитайте се да предвидите коя е следващата песен.

• Представете себе си на мястото на друг човек и опитайте да отгатнете неговите действия и мисли. А после сравнете колко са точни са вашите прогнози.

• Научете как да “изключвате” вашия “вътрешен критик” и се доверете на своя собствен инстинкт. В този случай ще ви помогнат медитативни упражнения. Така че седнете възможно най-комфортно на един стол, отпуснете се, и, доколкото е възможно, се опитайте да не мислите за нищо, като се фокусирате само върху дишането си.

След това започнете бавно да броите до хиляда, като ярко и образно си представяте красиви и спокойни пейзажи. Между другото, в това състояние може понякога да получите отговори на въпроси, които дълго време са ви измъчвали.

• За да развиете интуицията си ще ви е необходимо още едно упражнение. Представете си човек, който не ви е безразличен. Не е задължително да сте близки: този човек може да бъде и непознат, но който наскоро с нещо ви е заинтересувал.

Представете си, че сте този човек. Приемете не само външния му вид, опитайте се да влезете напълно в кожата му. Как мислите, за какво той мечтае, какви чувства изпитва, какво иска в момента, какви интереси има в живота? Не е зле ако започнете мислено да имитирате движенията му, жестовете и речта. Основното нещо – започнете да се чувствате така, сякаш мислите му са ваши.

• Ако пишете с дясната ръка, научете се да пишете с лявата – развивайте полукълбото на мозъка, отговорно за чувствата.

Напълно е възможно и вие сами да започнете да си измисляте упражнения, които ще ви помогнат да развиете своето “шесто чувство” – и това ще бъде чудесно. Експериментирайте, развивайте интуицията си с всякакви средства – и тя винаги ще ви идва на помощ, когато е необходимо!

Коментари