Какво вбесява зодиите?

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

ОВЕН

Хората, които се опитват да им дават тон в живота.

Натрапчивостта и нахалството – Овните не обичат да им се натрапвате. Ако си имате работа с Овен, не му звънете периодично, за да му напомняте за часа или датата на срещата ви, още по-малко пък го притискайте да ви се обажда или да му поставяте ултиматуми – той сам ще реши кога да се види с вас.

Неорганизираността – не пречете на Овена с небрежността и „безхаберието“ си, а се придържайте към плана, който той е начертал.

Хората, които често мрънкат, молят за помощ или хленчат – да, разбира се, Овенът ще ви помогне, ако имате нужда от това, но към хленчещите хора и тези, които злоупотребяват с отзивчивостта му, той е безкомпромисен!

Авторитарното поведение – опитайте се да се наложите с такова поведение на Овен, но преди това се убедете, че сте се барикадирали надеждно!

Неестествеността – Овните считат, че всичко, с което природата е дарила човека, трябва да бъде съхранено и показано, а не прикривано или променяно.

Хората, които обиждат по-слабите от тях – Овните имат супер изострено чувство за справедливост.

Еднообразието – хората трябва постоянно да изненадват Овена. Aко той почувства скука и еднообразие в общуването, веднага ще ви замени с нов, по-интересен обект.

Спомените за миналото – Овенът е индивид, устремен напред, и чуждите спомени за миналото за него са ненужна информация.

ТЕЛЕЦ

Чуждото вмешателство – не казвайте на Телеца какво да прави и той няма да ви посочи къде точно да отидете….

Нетърпеливостта – не му се бъркайте и не нервничете, Телецът има свои собствени възприятия за времето.

Липсата на стил – Дрехите трябва да създават някакъв образ, а не просто да прикриват голотата.

Скучните събеседници – Телците по-лесно се отпускат и си позволяват да „бъдат себе си“, ако срещу тях седи събеседник с остър и пъргав ум.

Излишната подвижност – Телците не обичат хората, които постоянно жестикулират или правят нещо НЕполезно. Спокойни и рационални по натура, те предпочитат личностите, занимаващи се с нещо полезно.

Суетата – „Oх, какво да облека сега“; „Aма май перчемът на прическата ми се е изместил с 20 градуса…“; „Dали пък не трябваше да се лакирам с един тон по-светъл лак“ – всичко това определено НЕ е за Телците.

Хората, които са по-мързеливи от Телците – Телецът по природа е ленив, но да – той ще обгради с грижи бебе, болен приятел или близък, но не и човек, по-мързелив от тях самите. Приемат го като лична обида.

Прекалената проява на чувства – въпреки че обичат Любовта, всяка излишна проява на чувства като внезапно мятане на врата на обществено място, постоянното използване на думички като „миличко, бебчо, патенце“ и производните им… просто карат Телеца да насочи рогата си към Вас.

БЛИЗНАЦИ

Някой да демонстрира неуважение към тях.

Глупостта – с глупаците е скучно, с големите умници – противно.

Забавените реакции – нещата трябва да се случват бързо, веднага, ако е възможно. Не можеш ли? Разкарай се от пътя им тогава – пречиш!

Хората, които обсъждат и показват недостатъците на Близнаците – Близнаците са идеални по рождение. Това не подлежи на обсъждане.

Чуждите дълги разкази – Те самите имат какво да кажат на света…. при това на всички хора поoтделно.

Условностите и рамките – Не се опитвайте да ограничавате Близнака или да му поставяте „рамки“ – това не само ще запали страшни огньове, но и ще ги накара да ви възприемат като изключително „недъгав“ човек.

Прикритостта – малко са нещата, които дразнят Близнаците повече от несподелената информация.

Липсата на енергичност – тези, които са по-слаби от Близнаците, са възприемани като хора „втора ръка“.

Истината – истина е, че Близнаците не понасят да слушат истината за себе си, освен ако тя не е прекрасна.

РАК

Някой да им каже да се успокоят.

Разхвърляния, непочистен и неподреден дом – Раците обожават дома си, ето защо изпитват силно отвращение, когато някой се отнася към жилището си безотговорно.

Откровеността и споделянето на съкровени тайни – Раците нямат нужда от тайните на другите, така или иначе те няма да споделят своите.

Непрестанните искания – „Ако искаш нещо да бъде свършено хубаво – направи го сам! Мен не ме закачай!“

Хората, каращи Рака да бърза – движението назад е значително по-удобно на Раците.

Бързите решения – Раците трябва да обмислят всичко добре, преди да вземат или не вземат решение.

Изпреварванията на пътя – това заставя Рака да прави маневри, а представителите на тази зодия никак не обичат маневрирането. При това – не само зад волана.

 ЛЪВ

Липсата на чувство за хумор – всички трябва да се смеят на шегите на Лъвовете.

Честите вайкания и оплаквания – „Ако можеш да промениш нещо в живота си – промени го! Ако ли пък не – не занимавай целия свят с тегобите си и не се вайкай!“ – така разсъждават представителите на зодията.

Алчността – щедрите по природа Лъвове очакват от околните същото поведение.

Хората, които ги карат да се чувстват зависими – котката е капризно, своенравно и свободолюбиво животно. Не може да живее в плен, с ограничения и заповеди. Ако все пак това се случи – мигновено си показва ноктите…

Ревността – Ако сте се влюбили в Лъв или Лъвица, имайте му/ѝ доверие. Ако ли не – търсете си друг/а любим/а.

Да ги притеснявате в неподходящо време – личното време е свято за Лъвовете. Той сам ще прецени кога и кого да потърси.

Съседите – Може да Ви се стори социопатско, но -e факт. Гордите Лъвове ненавиждат клюките, интригите, битовизмите и сплетните.

Грубостта – Можете ли да бягате бързо? Ако отговорът е положителен, то тогава пробвайте да нагрубите Лъв. Мигновено ще ви се прииска да си посипете главата с пепел…

ДЕВА

Негостоприемството – Девите са известни със своето гостоприемство. Вратите на дома им винаги са отворени за приятели, затова и не прощават, когато те самите не са посрещнати подобаващо.

Житейските съвети и мъдрости – Девата винаги знае всичко, при това по-добре от всички!

Любопитството – „Ако искам, ще споделя. Щом не го правя, значи не трябва да си пъхаш носа там, където не ти е работата“ – това би ви казала Девата в прав текст, ако много я подразните, но дори и да не ви го каже, бъдете сигурни, че си го мисли.

Развалените зъби – това предизвиква у Девата тотално чувство на отвращение.

Нахалните деца – „Вдигат толкова много шум!!! Родителите, моля, приберете си чедото, дърпа ми палтото с изцапаните си с шоколад ръце!“

Евтините парфюми – и не само парфюмите. Всичко, което е евтино. Девата обича лукса и до голяма степен е сноб. Ако случайно не е успяла да отгатне, че сте с парфюм за 10 лв. и ви е направила комплимент, в никакъв случай, не се изпускайте да споделите каква всъщност е цената му. Ще ви посрещне онази специфична пренебрежителна усмивка…

Храната, която не е съвсем свежа – Никога не гощавайте Дева със салата, която не сте приготвили непосредствено преди сервирането ѝ. Това важи и за останалите пред/ ястия. Ще станете свидетел на едно вяло чоплене в чинията, на едни недотам приятни подмятания, на погледи, изпълнени с укор и съжаление…

Хората, които ги притискат – „Колкото повече искаш от мен, толкова по-малко ще получиш“.

ВЕЗНИ

Дрехите, които са мръсни, остарели, като цяло неспретнатия външен вид – вкъщи може и да е бардак, но личната „опаковка“ трябва да бъде висша класа.

Евтините заведения за бързо хранене – „Под моето достойнство е да седна на грозно място, миришещо на хиляди (и неприятни) неща, за да ям шкембе чорба и повяхнала салата“.

Равнодушието – „Аз съм толкова прекрасен (прекрасна)! Как може да си безразлична (безразличен) към мен?!“

Грозотата – във всичко! В лицата, в душите, в телата, в жестовете, в интериора, в природата… Светът трябва да бъде прекрасен!

Споровете – „Сред спорещите единият е глупак, а другият е подлец. Не желая да бъда нито от едните, нито от другите.“

Хората, които пречат на Везните да живеят така, както те самите искат – „Съдбата си е моя. И само на мен се пада честта да реша – как, къде, с кого, кога. Да живея или да умра. Не ми се бъркай!“

Скучните хора. Скуката като цяло – Везните обичат забавленията. Обичат приятните разговори, разходките, закачките, развлеченията. Скуката ги съсипва.

СКОРПИОН

Повърхностността – Скорпионът винаги се стреми да се докопа до същността. Друг е въпросът какво открива в тази същност…

Неумението да си отмъстиш – Скорпионът е крайно отмъстително и злопаметно създание. Нараните ли го по някакъв начин, можете да бъдете абсолютно сигурни, че рано или късно той ще ви го върне тъпкано. За него този, който прощава, е слабак и страхливец.

Хората, които не споделят неговото мнение – „Съществуват само две мнения – моето и погрешното!“

Лекарите – Скорпионът сам знае (при това винаги) как и от какво трябва да се лекува.

Критиката – „Не осъждай моите постъпки! Гледай своите!“

Липсата на вяра – не е важно в какво – в Бог, в Космоса, в Съдбата, в парите, в свръхестественото или в собственото си могъщество. Според Скорпиона, трябва да се вярва!

Мекушавостта – „Не съжалявай другите, защото и теб никой не съжалява!“

Мечтателите – Скорпионите сами поставят пред себе си реални или нереални цели и ги постигат, независимо по какъв начин. Ето защо безкрайно ги дразнят хората, които вместо да се стремят към целите си, се занимават единствено с изграждането на „въздушни замъци“.

СТРЕЛЕЦ

Чуждата осведоменост – Стрелецът трябва да има право на първия глас по всички въпроси. Неговото мнение е и последното. Точка.

Неизпълнените обещания – „Казал си нещо – направи го! Не ме карай да те чакам!“ Това обаче на важи за обещанията, дадени от самите Стрелци… там има други (техни си) правила…

Скуката – „Ако не ми е интересно и весело с теб, значи не си достоен за вниманието ми.“

Грозните хора – Стрелецът е голям естет, той мрази да гледа грозни неща и буквално се вледенява, когато общува с некрасиви хора.

Чуждите съвети – Правото да раздава съвети е единствено и само на Стрелеца. И той го прави – от щедро, по-щедро…

Независимостта – ако Стрелецът не може да повлияе на някой, то той започва сериозно да се дразни  на дадения човек. Защо? Най-лесно е да се отговори – Егото… Но не мислете, че е толкова просто. За по-обективен отговор, попитайте някой Стрелец. Макар че е малко съмнително и той да съумее да ви обясни. Най-много да го подразните заради това, че сте му задали толкова сложен въпрос, на който той няма точен отговор…

КОЗИРОГ

Липсата на показност – „Постигнал си делови успехи – демонстрирай ги! Автомобил, скъп часовник, маркови чанти – всичко, което показва постиженията ти, ще ти помогне да се сдобиеш с още по-висок статут.“

Отсъствието на ясни цели – Козирогът не обича онези, които не са наясно какво точно искат от живота.

Посегателството върху свободата – „Ще ме „закопчаеш“ само, когато на мен това ми е изгодно!“

Налагането на приоритети – „Не ми говори какво е важно и какво – не, в противен случай автоматично ще попаднеш във втората категория.“

Непредсказуемостта – всичко трябва да бъде планирано за 100 години напред. Ако някой или нещо наруши плановете на Козирога, то той може и да го вдигне на рогата си…

Вмешателството – „Аз не ти се бъркам, ти не ми се бъркаш. Ясно?“

Многословието – ако Козирогът поиска да слуша нечий глас, той ще слуша своя собствен. Излишните обяснения и обстоятелствените разговори го водят до лудост.

Прекалената показност на чувства – Ако сте се влюбили в Козирог, то в никакъв случай не се втурвайте да му демонстрирате чувствата си твърде възторжено, емоционално и романтично. Само ще го изплашите. А след това, установил, че е избягал подобно на дива коза, ще се вбеси от постъпката си, обвинявайки за нея кого? Вас, разбира се…

ВОДОЛЕЙ

Ограничаването на свободата на действия и възможността за избор – „Не бъди бариера на пътя ми, защото аз мога да те заобиколя, да те прескоча или просто да мина през теб!“

Рутината – това е смъртен враг за Водолеите! Започнат ли да скучаят, почват да правят всевъзможни глупости, последствията от които често са за сметка на онези, по чиято вина Водолеите са затънали в еднообразие…

Напомнянето за недостатъците – „И сам знам, че не съм безгрешен, но ти пък нямаш право да ми го натякваш!“

Да вземат заем или кредит – „Ще живея с това, което имам. По-добре, отколкото да бъда зависим и задължен.“

Крясъците и шума под прозореца (или вдиган от съседите) – когато нещо или някой попречи на Водолеите да спят, те са способни дори на убийство!

Консервативните хора – Водолеите са родени експериментатори, всичко, което им пречи да се движат напред, автоматично се превръща не в опонент, а във враг.

Хората, невярващи в ирационалното – „Това, че вие не сте виждали НЛО, не значи, че аз не съм видял/а!“

РИБИ

Лъжите на дребно – интуицията на Рибите работи безпроблемно, така че дори и най-малката измама ги вади от равновесие.

Неверието в думите им – с пяна на уста Рибите ще се опитат да докажат истинността на думите си, та дори и те самите да не са съвсем уверени в това, което говорят. Тези, които не им вярват или се съмняват в казаното, автоматично се превръщат в кръвни врагове.

Пиянството – отношенията на Рибите с „огнената вода“ са сложни, ето защо, ако са успели да станат въздържатели, не могат да търпят пияни хора.

Липсата на знания – „Ако с теб нямаме за какво да си говорим или няма какво да науча, моля, не ми губи времето!“

Несподелените чувства – „Ако аз те обичам, ти просто си длъжен да ми отговориш със същото, в противен случай защо живееш на тази земя?“

Мръсната посуда – Малко са нещата, предизвикващи по-голямо отвращение у представителите на тази зодия от мивка, пълна с мръсни чинии.

Неблагодарността – „Благодарностите никога не са в повече.“

Нежеланието да работите наравно с тях – Рибите разсъждават така: „След като аз съм се трудил/а в продължение на 8 часа и съм направил/а чудеса от храброст, то ти би следвало да си сторил същото. Не си ли?! Лентяй!“

А вие какво ще добавите към своята зодия, приятели? Споделете в коментарите…

 източник: dama.bg

Вижте още: Как отмъщават различните зодии?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.