Кучешка колибка от стари палети в 4 лесни стъпки

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Всеки домашен любимец носи със себе си ангажимента да се грижим за него по най-добрия начин. Освен редовно хранене и достатъчно внимание, грижите за него включват да му осигурим подслон за зимните месеци. Ако отглеждате кучето си в апартамент, вероятно нямате проблем от такова естество. Но за тези от вас, чийто домашен любимец се разхожда на воля из двора на къщата, сме подготвили идея за това как да си направите сами кучешка колибка от стари палети. За да бъде тя перфектен завършек към един красив и добре поддържан двор, направете безплатна заявка в MaistorPlus и се консултирайте с нашите специалисти, които да ви помогнат в това начинание!

Какво ще ви е необходимо?

Стари палети
Чук
Клещи
Прободен трион
Пирони
Нивелир

Виж още: Висяща дървена маса в 7 стъпки

1. Разглобете старите палети, за да направите от тях дъски

Източник

При използването на палети за изработката на дървена кучешка колибка разполагате с два варианта: единият е да купите нови палети, а другият е да използвате стари. Закупуването им със сигурност ще ви излезе по-скъпо, затова препоръчваме втората опция. Стари палети можете да намерите безплатно или за доста по-скромна сума в различни цехове за дървообработка или в сайтове за обяви.

Източник

След като се снабдите с палети, идва ред на разглобяването им. Можете лесно и бързо да отделите частите им с помощта на чук и клещи за премахване на пироните. Тъй като дъските със сигурност няма да бъдат идеално прави или ще имат други дефекти, ги огледайте предварително и накрая отделете само тези, които ще ви свършат работа.

Източник

2. Създайте план за свое улеснение и перфектни резултати

Съветваме ви да не подценявате ролята на плана за всеки свои архитектурен проект. Преценете размера на всяка отделна част на къщичката и нарисувайте ориентировъчен модел. Той ще ви помогне не само при подбора и рязането на дъските, но по този начин ще избегнете и евентуални разминавания между представата ви за къщичката и крайния резултат.

Колкото до размера на отделните части–той зависи както от дизайна на къщичката, така и от големината на вашето куче. Направете я достатъчно голяма, така че кучето ви да може спокойно да я обитава, особено през зимата, когато тя ще му е най-необходима. От друга страна, имайте предвид, че прекалено големите колибки са по-студени при лоши метеорологични условия, затова не са препоръчителен вариант.

Виж още: Доза оригинални идеи как да дадете втори шанс на остарели вещи

3. Конструирайте отделните страни и сглобете основите

Източник

Тази стъпка изисква повишено внимание, тъй като всяка грешка може да ви коства целия проект. Затова първо нарежете дървените дъски с помощта на прободния трион, а след това създайте няколко купчинки от тях за отделните страни. Така няма да се объркате коя дъска къде трябва да се сложи. След това изградете лицевата и задната част,като прикрепите отзад две по-малки дъски, за да ги направите по-устойчиви.

Източник

Идва ред и на същинското сглобяване! Ръководейки се от предварителния план, който сте направили, сглобете цялата колибка, без покрива (виж защо в Стъпка 4). На помощ тук идват чукът и пироните, които не само ще ви улеснят при изграждането й, но и ще осигурят устойчивост. Уверете се, че ъглите на къщичката са прави и няма стърчащи пирони, които биха могли да наранят вашето куче.

4. Изрежете вратичка и поставете покрива

Източник

Осигурете достатъчно висок и широк вход за вашия домашен любимец, през който да влиза и достатъчно дневна светлина. Важно е да знаете, че входът не бива да е прекалено близо до земята, за да не влиза през него дъждовна вода.

Източник

Виж още: Как да си направим интересна саксия от дървесно пънче

Източник

След това монтирайте покрива и при желание боядисайте или декорирайте къщичката по ваш вкус! Препоръчваме ви да й направите щателен оглед за всякакви нередности като дупки, пукнатини, прекалено голямо разстояние между дъските, през което ще влиза вода и други. Сега остава само да поставите мека възглавница на дъното й и да приканите новия й обитател.

Честито на вас и най-вече на вашия домашен любимец, защото той вече разполага със своя собствена резиденция от дървени палети, в която да се излежава през зимата. Ето как бързо и лесно всеки интересен проект може да се превърне в реалност. А за всяка по-сложна идея можете да разчитате на специалистите, регистрирани в MaistorPlus . Просто направете заявка напълно безплатно и без обвързване, и очаквайте оферти от различни майстори, както и отзиви от клиенти.