Кросоувърът MG GS (най-накрая) със световен дебют

1
Добави коментар
conev
conev

Еволюция на концептуалните MG CS и MG Icon, кросоувърът MG GS най-накрая дебютира като сериен модел на международния автосалон в Шанхай. Новият SUV е с познат от прототипите дизайн, но с по-различнi предна решетка и обновените фарове, пластмасовите защити в долната част на купето и около калниците и спойлера в края на покрива. MG GS може да бъде оборудван с опционалните LED дневни светлини и набор от 16 до 18-цолови джанти.

Ъловатият интериор е с повече бутони от очакваното, разполагайки с климатик, падащи задни седалки и аудиосистема с 4 високоговорителя. Най-богато оборудваните варианти на MG GS са с кожени седалки, премиум аудио и informacionno-развлекателна система с 6 или 8-инчов екран.

Под капака на MG GS ще могат да бъдат монтирани два двигателя. Турбо-бензинов с работен обем 1.5-литра и 168 к.с. и 250 Nm или турбо-бензинов с работен обем 2.0-литра, максимална мощност 220 к.с. и максимален въртящ момент 350 Nm. В зависимост от избрания двигател може да се прави и селекция от скоростни кутии: 6-степенна механична, 6-степенна автоматична с два съединителя или 7-степенна автоматична с два съединителя. Предното предаване е стандартно, а опция е 4х4 задвижването.

MG GS ще бъде представен във Великобритания в края на 2016 година, но ще е различен от модела, изложен в Шанхай, като най-съществени ще са разликите при двигателната гама и трансмисиите.

Related