VOGUE избра 10-те най-красиви булчински рокли за пролет-лято 2016 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ето, че след сезона на сватбените рокли (или да го наречем Сватбена седмица на модата?), в който най-известните модни къщи представиха своите специални колекции, посветени на онзи единствен и специален ден, списание VOGUE пусна ежегодната си класация с 10-те най-красиви булчински рокли от всички ревюта за пролет-лято 2016.

Като преглеждаме снимките едва сдържаме възвишените си възклицания, защото може да ви уверим, че VOGUE наистина са подбрали само най-доброто! А ако сте една от онези щастливки, на които заветния ден тепърва й предстои през тази или следващата година, можете да почерпите вдъхновение от зашеметяващите модели.

(Delphine Manivet and J. Mendel)

Обемните силуети с минималистичен и изчистен дизайн и множество пластове тюл и органза са особено актуални – Amsale и Angel Sanchez. Те наподобяват сватбената визия на Анджелина Джоли-Пит, която избра именно подобен модел за своята тайна церемония. От друга страна много дизайнери пък търсят начин да използват стилната дантела по различен и разнообразен начин. Carolina Herrera и Peter Coping за Oscar de la Renta създават нежни и подчертаващи силуета  тоалети, решени от глава до пети в деликатна материя, към която прибавят пищни цветни букети.

(Amsale and Angel Sanchez)

(Carolina Herrera and Oscar de la Renta)

Междувременно в колекциите на Vera Wang и Elizabeth Fillmore могат да бъдат доловени небрежните настроения в удобните дизайни, които лениво обвиват тялото в лека и ефирна материя, за да ви осигурят нужния комфорт на големия ден. От друга страна Marschesa и Monique Lhuillier представят един триумф на женствеността, който няма как да не бъде удостоен с огромна доза внимание. Двете модни къщи залагат на традиционните булчински модели, към които обаче добавят впечатляващи и елегантни детайли в областта на раменете и деколтето.

(Vera Wang and Elizabeth Fillmore)

(Marchesa and Monique Lhuillier)