Как да поддържате обувките си?

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Почистване и боядисване на кожени обувки

Най-напред се отстранява прахта с мека четка. След това се нанася боя, но трябва да запомните, че нанасянето става само в едната посока. Най-лесно се нанасят бои, които имат  дунапренов тампон или гъбичка. Накрая обувките се излъскват със силиконова гъба за повече блясък.

Почистване и боядисване на обувки от велур и набук

Тези обувки са много меки и удобни, но през зимата се деформират от влагата. За тяхното почистване трябва да се използва боя за велур и набук. За освежаване се използва безцветна боя, а за боядисване се избира подходящия цвят.

Почистване на спортни обувки и маратонки

Материите, които се използват за изработката на спортните обувки са идеална благоприятна среда за развитие и размножаване на бактерии. Освен това се усещат и неприятни миризми, заради което е задължително при всяко обуване да се слагат чисти чорапи, за да се предотвратят неприятните проблеми. Освен това, трябва да се ползват освежаващи лосиони, дезедоранти и спрейове за крака, както и специални абсорбиращи миризмата стелки. Нужно е маратонките често да се перат.

Преди всяко излизане, обувките трябва да се излъскват, за да се предпазват от влага и прах.

Всякакви видове обувки не бива да се сушат непосредствено до радиадор и какъвто и да било друг отоплителен уред. По този начин те ще се деформират и е много възможно да се разлепят. Обувки се сушат само на стайна температура.

За предотвратяване на лоша миризма в обувките се ползват освежаващи дезедоранти, лосиони, пудри за крака и е необходимо стелките да се сменят често. Винаги се обуват чисти памучни чорапи. Изкуствените материи запаряват краката и се образуват неприятни миризми.

Обувки се мерят вечер, когато краката са леко отекли. Само така се избира правилния номер.

Ако обувките леко стягат, може да се използва специален спрей за разширяване, който отпуска кожата на местата, където е необходимо.

loading…

Спонсорирани връзки: