Заредете си телефона с кафе

1
Добави коментар

Вече е възможно да си заредите телефона с помощта на топлината от сутрешното си кафе. 17–годишната Ан Макозински е намерила начин да превърне топлинната енергия, която сутрешното Ви кафе излъчва в заряд за електрически уреди. Изобретението се нарича “E-drink”.

Технологията използва елементи на Пелтие– плочки, които произвеждат електричество щом едната страна на плочката се затопля, а другата се охлажда. “E-drink” е покрита с такива плочка и използва топлината от горещата напитка, за да зареди вашите джаджи с помощта на USB порт, поставен на дъното на чашата.

Това не е първото подобно изобретение на Ан. Когато тя е само на 15 печели награда от Световния научен панаир на Гугъл. Тогава тя представя фенерче, което се захранва от топлината на ръцете.

За
Манджа с Грозде

Манджа с грозде е твоят портал във времето и пространството. Ние забъркваме всякакви манджи, които ще ти помогнат да осъществиш своето 5-минутно бягство от сивото ежедневие към света на въображението и креативността. Подаряваме ти свеж рестарт! Приятно гледане!