Пловдивският съд остави в ареста служителя на СОБТ, замесен в цигарената афера

2
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Пловдивският Окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Драгомир Драгомиров, съобщиха от Съдебната палата. Заседанието протече при закрити врата.

Както Topnovini.bg писа вчера, служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) бе обвинен от Окръжната прокуратура в Пловдив като помагач в цигарената афера на „Капитан Андреево“.

На 29 март т.г. на бензиностанция OMV в с. Момково, обл. Хасково, в съучастие като помагач с Михаил М., Ремзи К., Яшар К. и Себахир Б. Драгомиров умишлено ги е улеснил да пренесат през ГКПП „Капитан Андреево“ кутии с цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лв. пазарна стойност и акциз. Това е станало без знанието на митниците, като деянието е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание. Предметът на контрабандата е в големи размери и случаят е особено тежък.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Драгомиров. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.