Започва акция „Тъмни стъкла“ на КАТ

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

От 30 април КАТ започва акция, в рамките на която ще проверява всички автомобили, „за които има съмнения, че са с допълнително затъмнени стъкла“, информират от МВР

При установени нарушения водачите ще бъдат санкционирани по силата на Закона за движение по пътищата.

Според нормативната уредба ограничаването на видимостта през челното стъкло и през предните странични стъкла е забранено. Органите на реда имат право да спрат автомобила от движение при установяване на такова нарушение. Фолио на задните стъкла при наличие на странични огледала за обратно виждане е разрешено.

При операцията пътните полицаи ще продължат да проверяват участниците в пътния трафик и за неплатени глоби. При наличието на информация за неуредени сметки на длъжниците, ще им бъдат отнемани свидетелства за правоуправление до заплащане на дължимите глоби.

Източник: „Стандарт“

Публикувано от
Елена Лазарова
29 април 2015, 10:48

Елена Лазарова е родена във Варна – обича морето, пътешествията до екзотични страни, фотографията, класическата литература и киното. Социалният живот и новите запознанства с интересни хора са задължителна част от натовареното й ежедневие. Завършила e испанска филология в СУ и говори свободно още английски и френски.