Има купувач за Тв7

4
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Редакторите и репортерите на Тв7 категорично отказват да приемат, че те трябва да носят отговорност за бизнес решенията на собствениците на медията

Работещите в Тв7 смятат, че действията на частния съдия изпълнител са с единствена цел да бъде спряна телевизията, защото няма предприети действия срещу никой от другите длъжници на КТБ.

„Много от колегите си тръгнаха от Tв7, когато започнаха проблемите с КТБ

Смятам, че всичките ни грехове вече са изкупени, доколкото изобщо сме ги имали. Наказанието е срещу нас, които останахме“, заяви новинарката Валя Войкова пред Нова телевизия.

Припомняме, че вчера по искане на синдиците на КТБ частен съдебен изпълнител влезе заедно с полиция в сградата на телевизията. Журналистите отговориха с жива верига. Привечер те организираха и спонтанен протест срещу случилото се.

„Те не бяха дошли да изземат конкретно описано имущество. 

Те са получили инструкции да спрат телевизията

В XX век това е абсурдно. Някой идва и иска не да си свърши работата, а да затвори телевизията“, каза журналистът от Тв7 Атанас Атанасов.

Част от имуществото в списъка вече е изнесено. Сървърът обаче още е там и телевизията продължава да работи.

„Една година телевизията е подложена на истински тормоз. Въпросът е защо и кой иска да я затвори“, заяви журналистката Валентина Войкова, като зададе въпроса дали Тв7 е най-големият длъжник на КТБ.

„Бареков си тръгна от тази медия преди доста време

По негово време е имало доста вътрешна съпротива за някои от решенията. Сега се чувстваме по-спокойни. Вече изкупихме вината за него“, допълни журналистката.

Журналистите заявиха, че медията иска да си плати дълговете. По думите им ръководството се е свързало с хората, които трябва да вземат тези пари, но те не искат да ги вземат.

„Хората, които искат да поемат тези дългове и да ги изплатят, 

вече два месеца не им се дава възможност да купят телевизията“, 

уточни Златарева.

Журналистите заявиха, че има купувач за Tв7, но не знаят кой е собственик на медията.

Припомняме, че телевизията има кредит към КТБ, който е бил обезпечен с телевизионната техника. След фалита на КТБ, дългът вече е към държавата. Според изпълнителният директор Кирил Благоев на Тв7 вече е бил изработен списък, по който да се иззема собственост, за да може медията постепенно да си покрива дължимото. 

Изненадващо, обаче, се започва от сървъра на медията, 

чрез който реално се излъчва. „По този начин те ще увредят имущество на телевизията за десетки милиони“, коментира Кирил Благоев.

Източник: Нова телевизия, „Труд“