Нели Куцкова не събра достатъчно гласове за шеф на САС

4
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

За пореден път се провали изборът за председател на Софийския апелативен съд

Само деветима от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) подкрепиха единствения кандидат – съдия Нели Куцкова. Четирима бяха против, а шестима се въздържаха.

Третият неуспешен опит да бъде избран титулярен ръководител на ключовия български съд стана повод за размяната на остри реплики между съдебните кадровици. В залата се чуха реплики като да се отложи заседанието и да се разпускаме тогава, а едни от съдебните кадровици – Камен Иванов, коментира, че този състав на ВСС е изчерпан.

Повече от година Софийският апелативен съд е без титулярен ръководител. До избора се стигна, след като предишният председател Веселин Пенгезов беше обвинен, че е присвоил средства от Оперативната програма „Административен капацитет“.

Източник: БНР

Публикувано от
Елена Лазарова
30 април 2015, 12:12

Елена Лазарова е родена във Варна – обича морето, пътешествията до екзотични страни, фотографията, класическата литература и киното. Социалният живот и новите запознанства с интересни хора са задължителна част от натовареното й ежедневие. Завършила e испанска филология в СУ и говори свободно още английски и френски.