Уроци за любовта от Алберт Айнщайн

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Въпреки усилията ни, връзките често изглеждат като странна форма на висша математика. Сложният процес на свързване на две уникални човешки същества в едно символично цяло е уравнение, на което няма правилен отговор, а неизвестните в това уравнение непрекъснато се променят. Съществуването на два живота като един е също толкова трудно в действителност, колкото и на теория, пише МениджърНюз.

В такъв случай, защо да не потърсим съвет от един истински гений? Мъж, чието име е синоним за висш интелект – Алберт Айнщайн. Според мен, ако е бил достатъчно умен, за да спечели Нобелова награда за физика, сигурно познанията му за интимните взаимоотношения са били също толкова задълбочени, колкото теориите му за Вселената. Нищо че е казвал, „Трайната хармония с жена бе начинание, в което се провалих два пъти, при това доста грациозно.” А, да… освен това се е оженил за братовчедка си.

И все пак, ето няколко мъдрости за любовта и връзките от един от най-забележителните умове в историята:

„Всеки мъж, който може да шофира безопасно, докато целува красиво момиче, не влага в целувката заслуженото внимание.”

Абсолютно вярно. Целувката с красива жена трябва поне временно да ви накара да излезете от тялото си и да ви издигне между земята и звездите. Това не е нещо, което трябва да се случва, докато шофирате с висока скорост. „Когато ухажвате красиво момиче, един час ви се струва като една секунда. Когато седнете върху горящ въглен, една секунда ви се струва като цял час. Това е относителността.”

Относителността никога не е имала толкова голям смисъл, докато Айнщайн не я е поставил в контекста на сърдечните трепети, когато сте заредени с адреналин, нервни, потни и напълно очаровани от присъствието на някоя забележителна дама.

„Не можете да вините гравитацията за това, че падате в плен на любовта.”

Макар че би било удобно, ако можехме… Любовта е лишена от смисъл – в противен случай досега все някой щеше да го е открил. Тя е просто една естествена връзка между двама души, която се заражда по десетки хиляди причини, и е също толкова неизбежна, колкото гравитацията.

„Любовта е по-добър учител от задължението.”

Колкото и усилия да изискват интимните връзки, те не са работа. Ние, хората полагаме тези усилия, защото те са част от същността ни, и в крайна сметка резултатите са много по-добри от което и да е финансово възнаграждение. Онова, което научаваме от любовта, ни кара да откриваме неподозирани неща за себе си. „Има два начина да изживееш живота си. Единият е, сякаш не съществуват чудеса. Другият е, сякаш всяко нещо е чудо.“

Любовта, сама по себе си, е едно малко чудо; красива част от живота, без която бихме били изгубени. Когато я открием, трябва да я почитаме като чудо.

Джъстин Гамил, писател, за IHeartIntelligence.com