Microsoft ще ви помогне да разберете дали сте младолики

5
Добави коментар

 

Искате ли да разберете на колко години изглеждате? Естествено, че искате !
За разлика от приятелите ви, които винаги ще ви пощадят и излъжат, сайта How Old Do I Look ще ви каже точно това, което „мисли“.
Алгоритъмът и самият сайт са направени от специалисти на гиганта Microsoft, които работят в областта на лицевото разпознаване и изкуствения интелект.
Авторите признават, че са били удивени от интереса към сайта. Още в първите часове след пускането му, цели 35000 души са го използвали.

Императорът от Междузвезни войни да почерпи. Според алгоритните на сайта е само на 73.

Точно ли определя възрастта сайта? Според мен горе-долу точно. Изпробвах няколко снимки на непознати, като преди това самият аз се опитвах да позная на колко ми изглеждат хората. Резултатите от сайта доста често съвпадаха с това, което аз бях предположил.

Снимката е правена през 2014 и Мадона е на 56. Добър гримьор, добър фотограф и малко Photoshop смъкват възрастта с цели 20 годинки.

Както и създателите на технологията споделят, тя е в много ранен етап на развитие и е далеч от съвършенството. Редица фактори могат да променят резултатите и да ги направят неточни. Светлината и качеството на снимката имат голямо значение. Когато е направен добре, гримът при жените също маха няколко годинки от сметката.

Не забравяйте, че това е просто компютърна програма и не се отчайвайте, ако ви изкара по-стари отколко сте. Лично аз се забавлявах много, докато снимах хора от семейството, позабавлявайте се и вие.