Месечни прогнози за времето през 2015 година

4
Добави коментар

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАЙ 2015!
В началото на месец май 2015 температурите да се движат в рамките на 16-19 градуса. В първите два дни времето ще бъде предимно слънчево, а температурите вероятно ще достигнат 21-22 градуса и ще бъде подходящо за излети и пътувания в планината, като то средата на втората седмица, са възможни превалявания и гръмотевични бури, които бързо ще отминат, а температурите през втората половина на месец май се очаква затоплянето да продължи. Причината за това са южните ветрове, които ще повишат температурите до 25-26 градуса по Черноморския бряг, който ще посрещне първите плажуващи!

След сравнително топлото време през май 2015. температурите в началото на третото десетдневие леко ще се понижат, тогава ще има вероятност и от превалявания и месец май 2015 ще приключи с дъждовно и по-хладно време, с очаквано понижение на температурите с около 3-5 градуса.
За месеца се очаква най-високите максимални температури да са между 20 – 25°С, а най-ниските минимални температури ще са между 10 и 12°С.

Дъждовният маратон отпреди Великден ще стартира наново още от утре и с известни прекъсвания ще продължи и през май. Дългоочакваният месец на абитуриетските балове като цяло ще бъде по-влажен и малко по-хладен в сравнено с предишните години.

Дъждът, който ще падне утре в Западна и Северна България, а облачността ще се придвижи над цялата страна в четвъртък. Преваляванията ще продължат до неделя, когато ще нахлуе по-хладен въздух и температурите ще паднат до 15 градуса.
В последните три дни от април времето ще се стабилизира най-после и живакът в термометрите ще тръгне отново нагоре. Лятото ще напомни за себе си на първи май, когато температурите ще достигнат до 27 градуса.
Веднага обаче след това времето ще се развали с повече облаци и дъжд в планинските райони. „В очакваните почивни дни около Гергьовден времето ще бъде променливо – дните ще започват със слънце, но след това до обед ще се развиват купести облаци и в следобедите ще вали и ще гърми“, каза синоптикът.
На този етап прогнозата за времето през май 2015 е да ни чака дъжд и валежите ще са над нормата. Средните температури ще са с един-два градуса по-ниски от нормалното – минималните между 7 и 12 градуса, а максималните ще са между 20 и 25 градуса.
Очаква се месецът да бъде типично пролетен – с чести промени на времето, а слънчевите дни ще се редуват с дъждовни. Малко вероятно е обаче, че ще има някакви особени аномалии,