10 талантливи актьори, починали твърде млади

21
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 28.07.2013

Животът е кръговрат… Идваме, живеем и си отиваме. И въпреки че светът е устроен така, болката от раздялата е наистина голяма. Най-тъжно е обаче, когато жизненият път бъде прекъснат неочаквано, в крехка възраст и то от нелепи обстоятелства. А сред популярните хора причините са много… Публична тайна е, че голяма част от известните са наркозависими, а като причина самите те изтъкват опитите си да се справят със стреса, напрежението и преумората. На някои от тях се налага да не спят, да не си почиват, да не се хранят и за тях това е единственият изход, като за жалост тенденцията актьорите и певците да умират по нелеп начин в младите си години продължава.

Виж още: 10 известни личности, умрели млади 10 известни личности, успели на преклонна възраст

И ако певците имат своя черен Club 27, то актьорите, които са ни напуснали на крехка възраст, не са намерили място в подобна „група“, но със сигурност са в сърцата на феновете си и ще останат там за дълго. Ето 10 талантливи, красиви и любими актьори от света на голямото кино и най-популярните сериали, починали твърде млади.

1. Ривър Финикс Това е по-големият брат на номинирания за Оскар Хоакин Финикс. Ривър е американски актьор и музикант, автор на песни и китарист. Той е един от най-талантливите актьори на миналия век. През 1988 г. е номиниран от Американската филмова академия за най-добра поддържаща роля. Финикс умира на 23 години от свръхдоза наркотици, комбинация от хероин и кокаин.

2. Джеймс Дийн Краткият живот и трагична гибел на Джеймс го превърнаха в романтичен мит и безпрецедентна култова фигура за Америка. Актьорът е номиниран два пъти за Оскар, посмъртно награден със Златен глобус. Той се превръща в легенда с ролите си в трите филма „Бунтовник без кауза“, „На изток от рая“ и „Гигант“. Умира на 24 години в автомобилна катастрофа, карайки с превишена скорост.

3. Брендън Лий Сигурно сте се досетили, че това е синът на легендарния филмов актьор и майстор на бойните изкуства Брус Лий. Умира при трагичен инцидент по време на снимките на филма „Гарванът“. В пушка, с която е трябвало да се стреля по Брендън при заснемане на сцената на убийството му, вместо халосен е зареден истински патрон. Прострелян в корема, актьорът е откаран в болница, но предприетите животоспасяващи мерки са неуспешни. Умира на 28 години.

4. Анна Никол Смит Истинското име на Анна е Вики Лин Маршал. Тя е модел, актриса и знаменитост, която става известна след снимките си в списание „Playboy“. Скандалната звезда е коментирана заради брака й с петролния магнат Хауърд Маршал, който е 63 години по-възрастен от нея. Умира на 39 години от предозиране на лекарства.

5. Хийт Леджър Хийт умира точно, когато е на върха на кариерата си, на 28-годишна възраст. Открит е мъртъв в своя апартамент в Ню Йорк. В близост до тялото му са намерени сънотворни, както и опаковка от други лекарства. Австралийският актьор има роли в няколко от най-известните американски филми: „Патриотът“, „Като рицарите“, „Казанова“, „Планината Броукбек“. Запомняща се е последната му роля в „Черният рицар“.

6. Британи Мърфи Симпатичната блондинка си отива, когато е само на 32 години. Актрисата умира от пневмония с усложнения от желязо-дефицитна анемия и множествена интоксикация с лекарства. Тя е известна най-вече с ролята във филма „Осма миля“ (2002).

7. Анди Уитфийлд Звездата на сериала „Спартак: Кръв и пясък“ почина в дома си на едва 39-годишна възраст след едногодишна битка с рядкото заболяване „не ходжкинсов лимфом“ (рак на лимфните възли). Болестта на Уитфийлд бе открита през 2010 година, като именно заради диагнозата той предпочете да се оттегли от участие във втори сезон на „Спартак: Кръв и пясък“, въпреки че ТВ поредицата се радваше на завиден рейтинг.

8. Брад Ренфро На 15 януари 2008 година светът научи тъжна вест, от която обаче никой не се изненада. За Брад Ренфро, който стана звезда едва на 11 с ролята си в хита „Клиентът“, отдавна се знаеше, че има проблеми с алкохола и тежките наркотици. Той бе открит мъртъв в дома си след предозиране с хероин. Младежът си отиде от този свят на 25 години.

9. Кори Хейм Актьорите с еднакви имена, Кори Хейм (ляво) и Кори Фелдман, се прочуха заедно с участието си в общи филми, израснаха заедно и след това заетно залитнаха по наркотиците. Докато Фелдман успя да се окопити обаче, Хейм не съумя да преодолее дългогодишния си проблем и почина през 2010, на 38-годишна възраст. Официалната версия е, че причината за смъртта му е пневмония, но се знае, че в дните преди това Кори е използвал контактите си с различни лекари и фармацевти, за да си набави 553 хапчета от разнообразни видове, продаващи се само с рецепти.

10. Кори Монтейт Наскоро в хотелска стая във Ванкувър, Канада, мъртъв бе открит любимецът на милиони тийнейджъри по света, звездата от сериала „Клуб Веселие“/ „Glee“ Кори Монтейт. Според патолозите той е починал от интоксикация в резултат на употребата на хероин и алкохол. Кори Монтeйт изигра ролята на Фин Хъдсън в мюзикъла на телевизия Fox и бе едва 31-годишен.

Коментари

коментар(а)