10 популярни личности, мизерствали преди да станат известни

2
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Успехът, така желан от мнозина, за съжаление не идва при всеки, а само при най-надарените и най-борбените от нас. Освен това и различните хората по света нямат шанса за равен старт. Например за по-голямата част от децата в Индия съществува минимална възможност да се измъкнат от мизерията, в която живеят. Според неправителствени организации най-малко 7.4 милиона деца там, на възраст между 5 и 17 години, работят. Като около 1.3 милиона от тях пък се трудят при опасни условия. Минималната възраст за работа в Индия е 14 години, но повечето семейства го пренебрегват и дават децата си за работници още в невръстна възраст.

За да имат новите поколения по-добър шанс за успех и старт в живота, в 30 държави по света работят организации, партньори в световната мрежа Teach For All. Тяхната цел е достъп на всички деца до качествено образование. У нас въпросът също е на дневен ред – образователната ни система не предоставя равни възможности за развитие на всяко дете. Именно това е и целта по която работи сравнително новата кампания “Заедно в час“, част от Teach For All. Тя се осъществява в България по инициатива и с финансовата подкрепа фондация “Америка за България“.

А ето историите на 10 популярни личности, които са били подложени на лоши условия на живот преди да станат успели звезди. Днес световноизвестни, в началото на кариерата им, на повечето от тях им се е налагало да спят на автобусни спирки, метростанции или приюти за бездомни.

1. Даниел Крейг

Даниел Крейг не винаги е бил агент 007. За преследва мечтата си да стане актьор, той напуска родния Честър на 16 години. В началото му се налага да преспива на пейки из парковете на Лондон.

2. Стив Джобс

Преди да осъществи технологична революция със своите продукти Apple, на покойния Стив Джобс като студент му се налагало да спи на пода в квартирите на приятели, защото не е имал стая в общежитие и е нямало къде да отиде.

3. Джим Кери

Комикът Джим Кери израства в любящо семейно обкръжение, но с много лишения и трудности. Те живеели в каравана и нямали дори телевизор. По-късно, когато е на 17 г. той заминава за Лос Анджелис, за да търси развитие, а родителите му го изпращат със 150 долара. Пристигайки в града на ангелите, Джим спи в приют за бездомни около година.

4. Холи Бери

Една от най-популярните актриси в света, Холи Бери е била бездомна и живее в приют за около година, преди да получи роля в сериала „Живи кукли“. Това се случва, когато тя е на 21 години, след преместването й от Кливланд, където е родена, в Ню Йорк през 1989 г. Парите, с които разполага тогава, не стигат да си наеме дори и жалка стая.

5. Кели Кларксън

След като пожар унищожава апартамента, в който живее, Кели Кларксън е принудена да живее в колата си, преди да се превърне в звезда на „American Idol“ през 2002 г.

6. Lil’ Kim

Като тийнейджърка рап звездата Lil’ Kim е изгонена от дома си от баща си. Всичко се променя, когато тя се запознава с покойни вече The Notorius BIG и става негова любовница.

7. Дженифър Лопес

Преди да стане световна известна звезда и преди да пробие в танците, JLo напуска колежа и дома си, за да осъществи мечтите си. В началото и се налага да спи на диван в едно студио за танци.

8. Силвестър Сталон

Преди да бъде Рамбо и Роки, на Силвестър Сталоун му се налага около 9 месеца да спи на автобусни спирки из Лос Аджелис. Именно там се запознава с изпаднал боксьор, който му разказа историята си, която после се превръща във филма за Роки Балбоа.

9. Чарли Чаплин

Великият Чарли Чаплин също преминава през много тежък период в живота си. Още от 7-годишен работи във фабрика, а 14 остава на улицата, след като баща му умира от цироза, а майка му е изпратена в психиатрична болница. Малкият Чарлс се скита и спи по улиците на Лондон, докато не получава първата си роля в малък театър и започва да спи там. Филмът „Хлапето“ е до голяма степен автобиографичен и е посветен на тази част от живота му.

10. Мартин Шийн

Когато е в началото на кариера си, Мартин Шийн преспива в нюйоркското метро. Причина за това не била безпаричието, а рожденото му име – Рамон Антонио Герардо Естевес. Когато си търсел квартира под наем, винаги му отказвали заради името. Това била и причината за отказа за много роли. Така той решава да използва псевдонима Мартин Шийн и всичко се променя. До ден днешен обаче в документите му за самоличност пише: Рамон Антонио Герардо Естевес.

Коментари

коментар(а)

Подобни: бедност, пари, печалба