С едни гърди напред

1
221
Добави коментар
svetla58
svetla58

Винтидж бельото не е толкова забравено, колкото повечето от нас си мислят. Оказва се, че има няколко съвременни производители на бельо, които правят много добри копия на оригиналите. Ако не знаете какво е сутиен тип ‘bullet bra’, ще ви бъде простено в случай, че си мислите, че това е нещо опасно.

И то в известен смисъл е, защото неговите конусовидни чашки са достатъчно остри, за да ви извадят окото – буквално и преносно. Днес може и да не ги виждате толкова често, но те са били много популярни през 40-те и 50-те години.

Станали са известни, благодарение на момичета, фенки на тесните пуловери, носени върху конусите или сутиена с форма на куршум. Даже Madonna е носила модел на Jean Paul Gaultier по време на Blond Ambition Tour през 1990-та.

Компанията за винтидж бельо What Katie Did е първата, която прави модна реинкарнация на ‘bullet bra’ в съвременния свят през 1999 година. Оттогава и други компании започнаха да създават техни собствени версии на емблематичното бельо.

За някои дами ‘bullet bra’ може да бъде крайно некомфортен, особено за по-пищните. Този модел повдига бюста драматично нагоре и навън в конусна форма. Това обикновено се постига чрез серия от концентрични кръгове, зашити по чашката, които стават драстично по-малки, когато достигат до върха, формирайки класическата форма на ‘куршум’ или ‘торпедо’.

Сутиените от периода на 40-те и 50-те години на миналия век осигуряват здрава, твърда и стегната подпора, силно повдигане, разделение и конусна форма. Т. нар. „sculpture perfect”, както самите Maidenform нарекли собствените си сутиени. Тази тенденция продължила до 50-те и 60-те години.

Тайната на тези модели, която осигурява желаните аспекти на силуета от тази епоха, е нещо толкова просто – хоризонтален шев, който представлява т. нар. Екватор на сутиена.

Gloria Talbott
Jayne Mansfield
June Wilkinson
Marilyn Monroe

Наслаждаваме се на още заострени форми и наперени жени в нашата ГАЛЕРИЯ.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
bullet bra, Jean Paul Gaultier, Madonna, Maidenform, What Katie Did, Винтидж бельо