Шеф Манчев дава рамо на Джоуи от „Приятели“ – Big5.bg

1
Добави коментар
master1
master1

Вчера се навършиха 11 години от финалния епизод на култовия сериал, а днес топ готвачът ще се опита да предотврати края на родна пицария

Вчера се навършиха точно 11 години от излъчването на финалния епизод на сериала „Приятели“, гледан от над 52 милиона американци. Днес шеф Манчев ще се опита да спаси Joeys pizza and diner, в която има всичко друго, но не и приятелство. Сграда, свежо боядисана в слънчево жълто на един от големите булеварди в Пловдив е приютила мечтата за приятелство на 28- годишния Елин. Той е буден, млад човек, който от 21-гоишен има заведения. Първото му е снукър бар, който продължава успешно да работи и до днес, а второто е кафене по модела на кафето от сериала “Приятели”, където потокът от клиенти не спира.

Окрилен от успеха на кафенето, Елин решава  да направи и трето, този път посветено  на Джоуи – най-големият чревоугодник в сериала, известен с любовта си към пиците. Преди 4 месеца Елин, който не прави разлика между печено и пържено, се гмурва в ресторантския бизнес и е на път да се удави. Joe’s Pizza and dinner има кратко меню, предлагащо основно италианска кухня. Преди да открие заведението Елин намира главния си готвач Емил по обява.

Ентусиазмът на Елин прескача здравия разум и той наема главния кулинар, без да е опитал и хапка, приготвена от него. Емил съставя самостоятелно менюто и наема персонала. Емо е сприхав и с високо самочувствие. Гордее се с авторското си меню. Елин е изцяло друг типаж. Има доста хобита, на които отделя голяма част от времето си, особено на моторите. Високата скорост, на която живее не му позволява да си даде сметка, че в кухнята му има само един черпак, печката не работи, а до нея се мъдрят пистов мотор и детски играчки. Като капак кранчето на мивката бойкотира служителите, а погледите на готвачите са по-тъжни и от на многострадална Геновева.

Клиентите непрестано чуват чутовни скандалите, които се изстрелват от кухнята, докато чакат по повече от 40 минути основно ястие. Скандалите са както в самата кухня, така и между готвачите и сервиза. В заведението посветено на „Приятели“ има всичко друго, но не и приятелство! Дали лошата репутация на Елин пред готвачите и вечните спорове, не се дължат всъщност на егоцентризма и амбицията на Емо? Или Елин е подценил отговорностите и нужните умения за ресторантьорския бизнес? Истината е някъде там…Всички в заведението са напълно убедени, че качеството на храната е на много високо ниво. Това провокира шеф Манчев за първи път да поръча цялото меню.

Каква ще е неговата оценка след като  дегустира над 50 ястия? Ще доведе ли стресът в кухнята до нови скандали? Самият Шеф Манчев изпада в отчаяние, напълно нехарактерно за него –  „Как правят ресторанти, как си я мислят тази работа“. На финала идва и най-голямото предизвикателство както за ресторанта, така и за самия шeф Манчев – специален гост ще бъде най-големия  критик на Манчев  – собствената му жена. Какво мисли тя за пицарията на Джоуи и за храната на мъжа си, и какво ще посъветва неуверения собственик Елин, вижте тази вечер от 21.00 часа само по Нова ТВ.

BIG5.BG