Корнелия Нинова: Бясна съм от простотията на ГЕРБ – Big5.bg

1
Добави коментар
master1
master1

Червената фурия се развихри – кметът на Етрополе спрял стихосбирка, набедил я за комунистическа пропаганда

Червената фурия Корнелия Нинова избесня срещу „простотията на ГЕРБ“, видя BIG5.BG. На своята стена във фейсбук депутатът от БСП разказа уникална случка с герберска цензура над поет от Етрополе, набеден в разпространение на „комунистическа пропаганда“, само защото стихосбирката му  издадена с рамо на Корнелия Нинова.

„Приятели, днес ще наруша добрия тон, защото съм бясна на гербаджийската простотия, злоба, ограниченост и безродност. Етрополе е в моя избирателен район. Поетът Христо Ясенов е родом оттам. Уважаван и почитан в града, той е гордост за етрополци. Включих се във финансиране за издаване на негова стихосбирка. Някъде в началото пишело, че това става и с мое съдействие. Г-н Илия Кусев, бивш директор на училището, застава пред общината и предлага книгата.

Кметът от ГЕРБ Богомил Георгиев и общинските съветници от ГЕРБ обаче викат полиция да го отстранят с думите: „Щом се издава със съдействието на Корнелия Нинова, я смятаме за комунистическа пропаганда“. Представяте ли си какви хора ни управляват? В името на партииката си, на службицата си, са готови да се откажат от героя на града си и да арестуват учителя си, ограмотил тях и децата им. Жалки, страхливи, дребни, безродни душици. Може би трябваше да спонсорирам издаването на „Винету“, завършва Корнелия. Последното е препратка към признание на премиера Бойко Борисов отпреди години, че „Винету“ е любимата му книга.

BIG5.BG