Мъж съди лекари, резнали му топките – Big5.bg

1
Добави коментар
master1
master1

61-годишният пациент се жалва, че заради медиците останал и без втори тестис

61-годишният М.К. съди лекари от болницата в Смолян заради отрязани топки. Окръжният съд в родопския град обаче отхвърли иска срещу 12 медици, които пациентът вини за личната си драма. 

Мъжът се жалва, че заради лекарска грешка останал и без втория си тестис и вече не можел да е пълноценен мъж. По-рано той се разделил с единия си тестис след прекарано тежко заболяване. През зимата обаче постъпил в болницата и се наложило да отстранят и втория му тестис заради херния, пише „24 часа“. 

Лекарите твърдят, че са спасили живота му, но въпреки всичко човекът се жалва от тях. В началото на 2015 г. пациентът подал искова молба за неимуществени вреди за общо 5000 лв. срещу 12 медицински лица и болницата като юридическо лице. В жалбата си твърди, че срещу него е извършено престъпление, причинявайки му непозволено увреждане.

Районният съд поискал да си уточни искът, тъй като не бил посочил кого точно в какво обвинява. С внесената уточняваща молба също не ставало ясно в какво се изразяват претърпените страдания от действията на всеки от 12-те ответници. Мъжът първо искал солидарно да му се изплати сума от 5000 лв., а след това 2600 лв., но не посочил кой какво му е причинил. Затова съдът прекратил производството окончателно заради неяснотите и понеже законът не позволява втори път да се дават едни и същи указания за уточняване.

BIG5.BG