Спечели два билета за „Ред Хот Чили Пипърс“ и Валя Балканска – Big5.bg

1
Добави коментар
master1
master1

Регистрирай се в Girotrader.bg и ще чуеш култовите изпълнения на „Thunderstruck“ на AC/DC и „Smoke On The Water“ на „Дийп Пърпъл“ в гайда вариант

BIG5.BG и НДК организират поредната интригуваща томбола. Двама късметлии, които се регистрират напълно безплатно в Girotrader.bg, ще чуят на живо „Ред Хот Чили Пипърс“ – най-горещите гайдари от Шотландия, чието име е доста сходно с американската рок банда. Те ще открият със запомнящо се шоу 20-ия фестивал „Салон на изкуствата“ в НДК, което ще взриви публиката на 11 май. В концерта ще се включат и десет наши гайдари, водени от българския космическия глас Валя Балканска. Очаква се музикантите заедно да разтърсят публиката с култовите изпълнения на „Thunderstruck“ на AC/DC и „Smoke On The Water“ на Deep Purple в гайда-вариант.

Ето какво казаха шотландските гайдари броени дни преди концерта:

–          Какво да очакваме от шоуто, което ще даде начало на 20-то издание „Салон на изкуствата“?

–          Много енергия и доста различно музикално шоу, което със сигурност ще покаже на българската публика един нов музикален стил.

–          Какво знаете за България и за традиционното българско гайдарство?

–          За да бъдем честни, не много. Знаем, че в България се свири на гайда, но не сме запознати с музикалната сцена на фолк музиката. Очакваме с нетърпение идването си в една нова страна и участието си в България.

–          Определяте стила си като „багрок”. Какво означава терминът и как ще го разтълкувате пред публиката?

–          „Багрок” е комбинацията между рок музика, свирена на гайди, и традиционна музикат. И двата стила са били изпълнявани и преди, но нашият отличаващ елемент и сливането на традиционна песен с рок парче, както в песента ни Everybody Dance.

–          Защо избрахте името „Red Hot Chilli Pipers“? Не се ли страхувате да бъдете сбъркани с Red Hot Chili Peppers?

–          Първо създадохме концепцията за групата. След това започнахме да търсим интересно име, което да отговаря на идеята. Решихме да тестваме публиката, като я провокираме с това име. Беше като лека закачка, но хората наистина го харесаха. Затова и останахме така – като „Ред Хот Чили Пипърс“. 

–          Какви са плановете ви за бъдещето?

–          До края на 2015 г. и началото на следващата ни предстоят няколко турнета в САЩ и континентална Европа. В момента сме в процес на подготовка на нов студио албум. Надяваме се да го запишем до края на тази година. Като цяло планът ни е да продължим да разпространяваме явлението „багрок”.

BIG5.BG съвместно с НДК реши да подари 2 билета за уникалния концерт на шотландските гайдари и Валя Балканска. За целта ще бъде разиграна томбола на живо в сайта на 10 май в 18 часа.

Спечели билетите за концерта с клиентска регистрация на адрес:

www.girotrader.bg/registration/

BIG5.BG