10 признака, че сте истински човек

2
Добави коментар

 

Без значение дали градите бизнес, партньорство или приятелство, винаги предпочитате да срещнете истински хора. В крайна сметка никой не иска да работи или общува с лицемери. Същите очаквания имат и хората за вас. Замислете се над това.

В случай, че се чудите какво означава „истински хора”, има се предвид естествени, честни, открити. Истинските хора имат поведение, което отговаря на вътрешното им състояние и не се опитват да го маскират или прикриват. За съжаление, трудно е да сме сигурни дали това качество е налице. Проблемът идва от относителността на взаимоотношенията. Те са функция на нашите представи и възприятия, на нашата собствена субективност.

В днешно време намираме все по-рядко истински хора. В свят, в който ни заливат с информация, пълен с модерни технологии, медиен хайп, виртуални профили и позитивно мислещи – където всеки иска това, което няма и на никой не му е достатъчно да бъде просто себе си и, най-вече, никой не иска представи просто себе си пред останалите, истинските хора станаха истинска рядкост.

За да ви помогна да идентифицирате тази рядка порода – а и себе си, ето няколко признака, типични за характера и поведението на истинските хора.

Не търсят внимание: Нямат нужда от непрестанно подхранване на тяхното его. За разлика от егоцентриците и комплексарите, които имат постоянна нужда от внимание, истинските хора са достатъчно самоуверени и самоосъзнати.

Не им пука дали ще бъдат харесвани: Нуждата да те харесват другите е родена от несигурност и нарцисизъм. Създава необходимост да манипулираш собствените си и чуждите емоции. Уверените истински хора са просто себе си – или ги харесваш, или не, за тях е без значение.

Лесно могат да определят кога другите се преструват: Вероятно повечето сме наивни и могат да ни заблудят, но не и истинските хора. Те са здраво стъпили на земята и от тази перспектива лесно определят кой се преструва и кой не.

Чувстват се комфортно в своята собствена кожа: Повечето от нас се борим да постигнем комфорт и хармония с вътрешното ни аз. Масово водим живот на скрита депресия.

Правят, каквото казват и казват, каквото мислят: Те не се изхвърлят и не поемат ангажименти необмислено. Винаги спазват обещанията си. Няма захаросани изрази и замазване на истината. Ще ви я кажат директно, колкото и да е трудно за тях да го направят или за вас да я чуете.

Нямат нужда от много вещи: Когато се чувстваш комфортно със себе си, нямаш нужда от много, за да си щастлив. Знаеш, че щастието идва отвътре в теб, от хората, които обичаш и от това, което правиш. Намираш щастието в простичките неща.

Прочетете също: 10 неща, които креативните хора правят различно, без дори да се замислят

Не се обидчиви: Не се възприемат твърде насериозно, така че няма да се обидят без причина.

Не са нито твърде скромни, нито твърде самохвални: Тъй като са уверени в себе си и сигурни в качествата си, те нямат нужда да се хвалят. Също така не проявяват и излишна скромност. Скромността краси човека, но все пак, за предпочитане е всичко да е открито и директно казано.

Те са логични и последователни: Тези хора са стабилни, сигурни и реални. Познават добре себе си и истинските си емоции, ето защо в голяма степен са предсказуеми… в добрия смисъл.

Правят това, в което вярват: Не биха посъветвали някого да направи нещо, което те не биха извършили. Не се възприемат като по-добри от останалите и в тях липсва всякаква лукавост или интригантство. 

Всичко изброено дотук, макар и да изглежда без взаимна зависимост, в действителност има един първоизточник: самопознанието и адекватната самооценка. Истинските хора възприемат сами себе си така, както другите биха ги възприели като обективни наблюдатели. В поведението им липсва желание или опити за манипулиране и контролиране на другите и в голяма степен то е точно отражение на техните мисли и усещания.

С времето няма да забележите промяна в характера и поведението им, те ще бъдат същите, както когато сте се запознали с тях. Това което виждате, наистина е това, което са те.

Коментари