ДАНС търси кой пусна порното на адреналинката Яна

1
Добави коментар
mignews
mignews

„ДАНС разследва кой е пуснал в интернет втората част на домашния порно клип с бившата адреналинка от шоуто „Господари на ефира” Яна, научи „Всеки ден”.

Бруталното видео е продължение на първия клип, който се появи преди 5 години и бе гледан от милиони потребители. Продължението е 9-минутно и показва откровени секс сцени между Яна и бивше нейно гадже.

„Всеки ден” научи, че скандалният компромат е качен за първи път в нета на 20 април в сайта за свободно споделяне на файлове zippyshare.com. Два дни по-късно един от най-известните жълти сайтове в България получава информация за клипа и точното място, откъдето той може да се свали. Изпращачът се е подписал като „Анонимния” и е ползвал IP адрес от Чехия.

След като клипът не е публикуван в българския интернет, седмица по-късно същият човек качва видеото в най-големия порно сайт в света xhamster.com. Очевидно е, че някой нарочно и целенасочено иска да злепостави Яна. Кой? На този въпрос отговор търсят агенти на ДАНС, разследващи компютърни престъпления.

Как е станало самото качване на порно клипа? Със специална програма, чрез която се замаскират следите, научи „Всеки ден” от полицаи, работещи по случая. Тя се казва fvpn и предоставя анонимност на ползващите я. Програмата действа на следния принцип: потребителят инсталира софтуер на компютъра си. Той дава възможност да се замаскира IP адресът.

Например човек в София може да си вземе мексикански адрес и оттук нататък при проверка от страна на полицията да излиза информация, че е уж потребител с друго име на интернет доставчик от страната в Латинска Америка. Чак при по-подробна проверка може да се установи, че мексиканското IP е фалшиво и се използва хакерският софтуер. Реално по този начин всеки човек може да получи пълна анонимност в глобалната мрежа.

„Всеки ден” научи, че този софтуер е добре известен на нашите ченгета и те търсят начин как да забраняват свободното му ползване. Абсурдно, но според сега действащото законодателство употребата му към днешна дата е легална. В България услугата също се предлага срещу заплащане. Сайт например иска 10 евро, като срещу тази сума обещава пълна защита на хората от любопитни ченгета.

„Всеки ден” разбра, че зад тази услуга у нас стоят престъпни босове, които са пряко свързани и с международни ъндърграунд структури. Главното седалище на мафиотите е в Амстердам, Холандия. Страната на лалетата е единствената в Европа, в който действа либерален режим към доставчиците на интернет услуги.

Почти 100% е сигурно, че човекът, който е пуснал порното с адреналинката Яна, е бившият й мъж и бащата на детето й – дизайнерът Ивайло Леков, научи „Всеки ден”.

Причината – искал да я злепостави и да я изкара лоша майка. А имиджът на Яна като лека жена, която се снима в порно клипове, му вършел работа, защото възнамерявал да заведе дело срещу нея за попечителство над детето им.

Още при появата на първия секс филм от 2010 г. Яна беше убедена, че това е дело на екссъпруга й. „100% съм сигурна, че Ивайло е разпространил клипа. Преди време той го откри в личната ми поща и го е съхранил, за да си отмъсти за нещо след време. Последно получих съобщение по скайп от него, че притежава този клип и в най-скоро време ще бъде пуснат в интернет, но съвсем откровено казано, никога не съм вярвала, че ще го направи. Та аз съм майка на детето му! На клипа съм аз с бившето ми гадже, което сега живее в чужбина. С него сме в много добри отношения и няма интерес да го направи. И двамата сме го изтрили. Да направиш това на майката на детето ти, е много долно. Да правиш любов с човек, когото си обичал, не е престъпление. Престъпление е да го разпространиш”, каза тогава Яна.

Ако в ДАНС успеят да намерят категорични доказателства, че Ивайло Леков е разпространил и сегашното порно, той може да бъде арестуван, научи „Всеки ден”. Освен Яна, на подобно публично злепоставяне са подложени още стотици други момичета. Всяка седмица в ДАНС се получавали по няколко жалби от жертви на виртуален секс тормоз.

Адреналинката пребивана от мъжа си

Адреналинката Яна се оказа системно пребивана от мъжа си. Преди 5 години тя показа документи за жесток побой, нанесен над нея от Леков с много травми. Зверството е станало в къщата на бившия й посред нощ. Тя твърди, че свидетели, но само по звук, са били неговите родители, които слушали, но не взели никакво отношение. След това преживяване Яна си събрала багажа. Взела веднага детето и се махнала. Яна успяла и да осъди Ивайло, вследствие на което дизайнерът нямал право да се доближава до нея за период от 8 месеца.”