Запознайте се с Йоана Йорданова – новият астролог на Edna.bg – Edna.bg

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Скъпи приятели,

Неведнъж сме се убеждавали колко верен е хороскопът на Edna.bg – дневният, седмичният, месечният, годишният. За неговата коректност сте ни разказвали и вие, нашите читатели, в обратната връзка, която сте давали към нас на редакционната ни поща.

От днес, 11 май, вашият дневен, седмичен и месечен хороскоп се изготвя лично от нашия нов астролог Йоана Йорданова. За нас е истинско удоволствие да приветстваме Йоана в семейството на Edna и да ѝ пожелаем успех.

Йоана е млада, талантлива, отговорна и заредена с положителни емоции.

Решихме да си поговорим за астрологията и за самата нея, за да ви запознаем с човека, които ще ви разказва отсега нататък за това какво вещаят зодиакалните знаци. Ние ѝ се доверяваме и сме сигурни, че тя ще спечели и вашето доверие.

Ето и какво ни разказа за себе си и зодиите Йоана:

– От колко време се занимаваш с астрология и Хороскопи, как започна да се занимаваш с това, какво те вдъхновява да го правиш.

Йоана Йорданова: Влюбих се в астрологията преди около 5 години и половина. Обърнах се към това древно познание, защото преминавах през една лична криза и търсех отговор на въпроса: „Защо ми се случва това?“.

Като че ли много хора посещават астролог за първи път точно в подобен момент на объркване или трудности. Така реших да изучавам  астрология и почти веднага тя стана неразделна част от живота ми: сякаш беше нещо, което винаги съм познавала, но съм го забравила и го преоткривах отново. Сега съм убедена, че астрологията е незаменимо средство за себепознание.

Това, което ме вдъхновява, да продължа е… не знам, може би просто нещо в мен ме тласка да го правя, защото ми носи радост. Вдъхновява ме също и удовлетворението, което изпитвам, когато някой ми каже: „Благодаря ти! Сега знам, че съм на прав път“. Това е незаменим стимул.

– Разкажи ни повече за самата теб.

Йоана: Говорим си за зодии и не мога да не започна с това, че съм родена под знака Близнаци и наистина обожавам този знак. Приятелите ми казват обаче, че не съм типичен представител – може би защото често предпочитам домашната обстановка пред общуването с хора навън, а и не съм чак толкова променлива в предпочитанията си, привързвам се силно към хора и занимания. Това са качества, които не се срещат в общите описания на знака Близнаци и са следствие от други разположения в моята астрологична карта.

Обаче като всички Близнаци съм склонна да се раздвоявам. Например, когато трябваше да избера какво да уча, почти се скъсах от рев, защото не можех да направя избор между психология – тъй като тайните на човешката душа винаги са ме привличали, и журналистика – заради писането и комуникацията с хора. Исках и двете.

Всъщност може би затова след години се насочих към астрологията – защото с нея удовлетворявам и двете си потребности.Тогава обаче съдбата реши вместо мен – приеха ме специалност Книгоиздаване и около десет години работих в издателския бизнес. Светът на книгите ми даде много, не мога да си представя живота си без четенето.

Другото ми хоби са народните танци, които открих преди около три години. Като цяло се старая да слушам сърцето си за всичко и съм убедена, че ако любовта ни води във всичките ни избори и решения, няма как да сбъркаме – и в личния живот, и в откриването на призванието си.

– Има хора, които не вярват в астрологията. Защо зодиите са важни, за какво ни помагат те?

Йоана: Много хора не вярват в астрологията, защото си мислят, че нейните способности се ограничават до общите описания на зодиакалните знаци. Те  правилно твърдят, че няма как всички хора от един знак да са еднакви. Този тип астрология обаче дава само общи насоки, които са ценни, но се отнасят само за една част от характера на човека. Ето, аз вече ви дадох пример със себе си – Близнаци, ама не съвсем.

Човек е изграден от много елементи и когато се прави цялостен хороскоп, вземаме предвид всички съставки. Освен това все още много от нас приравняват астрологията с предсказания и очакват от нея готови отговори – ако не ги даде, значи не работи.

Истинското богатство на астрологията обаче е, че тя е средство за себепознание, което ни дава информация за вродения ни потенциал във всяка една област и ни предоставя насоки как да го разгърнем, а не готови отговори или някакви си гадания. Астрологията работи с прогнози, а не с гадания, и не смятам, че астрологът има право да решава вместо клиента си и да му отнема отговорността.

Днес ние се развиваме толкова бързо – и на индивидуално, и на колективно ниво, че едва ли има смисъл да се правят прогнози за период, по-дълъг от 2-3 години. 

– Довърши следните изречения, така както считаш за най-добре:

Най-добрият зодиакален съюз е между знаците… които се обичат (любовта е на първо място, съвместимостта е на второ).
Най-добрият ден да започнем нещо ново е…когато усетим вдъхновение да го направим.
Хороскопите могат… да ни дадат пътни знаци, така че да вървим по-спокойно и по-уверено по пътя си.
Но хороскопите не могат… да извървят пътя вместо нас.
Най-ефективният начин да вникнем в бъдещето е… да следваме интуицията си и да виждаме знаците, които животът ни праща всеки ден.

*От създаването на сайта досега хороскопът на Edna.bg бе изготвян лично от астролога Дона Петкова, професионалист, доказал своите умения в областта. Дона поема по нов професионален път, а ние ѝ пожелаваме от сърце попътен вятър.

А сега можете да се пренесете към рубриката ни „Хороскопи“ и да прочетете какво ви вещаят звездите ТУК.