По какъв начин учат различните зодии [част първа] | Teenproblem.net

4
Добави коментар

Като си помисля, май през целия живот непрекъснато ни се налага да се явяваме на изпити. Ако не пред някоя институция, то поне пред самите себе си. Отговор на въпроса: „Как се справяте с изпитите според зодиакалния си знак?” виж в тази статия.

Овен

 

Всеки ден си казва: „от утре вече сериозно сядам да уча”. И така до последния ден. След което за една нощ успява да прочете целия материал и при това даже да запомни туй-онуй. На всичкото отгоре сутринта, точно преди да тръгне, му става толкова интересно, така се увлича в четене, че има опасност да закъснее и да пропусне изпита. И тъй като Овена е много борбен, обикновено влиза или пръв или поне с първата група. Дори да не знае отговора на въпроса няма да се стъписа и ще измисли какво да каже просто, защото не може да мълчи. По този начин подтиква преподавателя да задава допълнителни въпроси и превръща изпита в нещо като свободен разговор на различни теми. Накрая преподавателят съвсем е забравил за какво точно става дума и е склонен да постави висока оценка ако не толкова за безпогрешните знания на Овена, колкото смелостта и бързата му реакция.

 

Телец

 

Оооооо, това са отличниците, които като хванат учебника и го „изяждат с кориците”. Подготвят се за изпити методично и мноооооого бавно. Толкова бавно, че почти винаги не им стига по едно нещо: един ден, един въпрос и… един билет за градския транспорт. Най-важното за Телците е да се наспят добре преди изпита. Обикновено гледат да не са нито сред първите, нито сред последните явяващи се. Може да не знаят точния отговор на въпроса, но не се паникьосват, започват да размишляват и го докарват „почти до истината” предимно от логика и обща култура, с каквато разполагат в изобилие. Оценките им почти винаги са високи. Може да ги подведе само собствената им самонадеяност и от прекаленото желание да блеснат съвсем да оплескат нещата.

 

Близнаци

 

Много са умни, съобразителни, но имат вродена непоносимост към учебници. Това да седнат на едно място и да прочетат материала на определена тема „от-до” изобщо не им е в характера. Научават само онова, което им е интересно и, тъй като са ужасно сладкодумни и убедителни, успяват да се измъкнат от всякаква критична ситуация. Накрая докарват нещата до там, че изпитващия да се почувства неудобно, че не ги е оценил достатъчно високо.

 

Рак

 

Ох, голяма мъка с тези Раци! Нямат проблеми с изпита, а с мисълта за самото явяване на изпит. Не се учудвайте, ако около тях вместо на парфюм се носи остра миризма на валериан. Подготвят се старателно и задълбочено и независимо от това непрекъснато попадат от едната крайност в другата: справят се с трудните изпити от раз, а на лесните от напрежение забравят всичко и се отказват. Най-големият им проблем е, че опитвайки се да покажат колкото може повече познания по темата разтеглят въпроса, увличат се в подробности и забравят основното. В резултат отегчават преподавателя, получават незаслужено ниска оценка и обвиняват целия свят за нещастната си съдба.