Самолетни билети

3
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Най-добрият начин за пътуване, особено ако искате да пристигнете навреме и да не търпите досадните проверки по границите, си остава самолетният транспорт. Самолетните билети за отделните компании вече могат да се намерят, както в Интернет, така и в специализираните бюра, които се занимават със записвания за туристически или бизнес пътувания.

Ако искате да направите своето пътуване, по-скоро приятно и комфортно, е необходимо да резервирате своите самолетни билети по-рано. Това, до голяма степен, се отнася за билетите до едни от най-популярните туристически и бизнес дестинации – европейските столици.

Най-голяма популярност, сред пасажерите на полетите до европейските градове, си остават т.нар. нискобюджетни авиокомпании. Те си остават най-евтиният начин да посетите различни градове и страни, като цената на билетите е скандално ниска. Това е резултат от сполучливата политика, която провеждат повечето по-евтини самолетни компании, като дислоцират своите полети до по-отдалечени и малки летища, които не притежават натовареността на по-големите аерогари, а това води и до по-ниска крайна цена на билетите. Заедно с това, най-евтините самолетни авиокомпании, задължават своите пасажери да пренасят по-малко и по-лек багаж, отколкото е възможно при повечето национални превозвачи. Най-известните и печеливши нискотарифни компании може да ви спестят доста пари, които сте готови да платите за самолетни билети, както от летищните такси, така и с отстъпки за лоялни клиенти. Това означава, че колкото повече летите с определени превозвачи, толкова по-голям шанс има да получите предложение за по-ниска цена в бъдеще време.

Не е тайна, че повечето самолетни билети трябва да се резервират, поне два месеца, преди определения полет. Това се налага, както от сгъстения график на полетите към повечето европейски градове, така и от възможните празници, които може да оскъпят допълнително вашето пътуване. Преди известно време, запазването на самолетни билети можеше да става единствено по телефона, но с развитието на съвременните начини за комуникация една резервация може да бъде направена и чрез сайтовете за продажба на туристически пакетни услуги. Всичко това улеснява неимоверно много желаещите да пътуват до определена страна, като много често в сайтовете може да бъде намерена информация и за допълнителни варианти, що се отнася до възможни полети да съответния град.

Полетите до някои от градовете могат да бъдат и с прекачване, което допълнително удължава самата им продължителност. Въпреки това, повечето хора приемат подобна възможност, по-скоро като една екстра. Така, те могат да разгледат поне още един европейски град, докато пътуват към друга дестинация. В някои случаи подобни полети са малко по-скъпи, отколкото директните пътувания. Много често полети до Париж, например, могат да продължат 10-12 часа с едно прекачване, докато директното пътуване към френската столица не отнема повече от 2-3 часа.

За да получите най-добрата оферта за своето пътуване е необходимо добре да проучите възможностите за алтернативни варианти, що се отнася до полети, които се извършват в Европа. Има доста авиокомпании, които летят в определени дни и часове, като много често трябва да се съобразявате, или с по-ранен сутрешен полети, или с възможността да кацнете на по-отдалечено летище от крайната цел. Въпреки, че повечето нискотарифни авиокомпании предлага полети до по-малки и отдалечени аерогари, това не е толкова фатално, предвид добрата инфраструктура и транспорт, с които разполагат големите европейски градове.

Самолетните билети си остава, не само най-удобните начини да пътувате, в рамките на европейския континент, но в много случаи този начин е по-изгоден, отколкото традиционните варианти, като автобус или влак например. Едно пътуване до Рим, при което самолетния билет е запазен малко по-рано от датата на пътуване, може да ви излезе, колкото двупосочен билет от София до Варна. Самолетните полети са комфорт и сигурност, колкото и да е относително това, в сравнение с всички останали транспортни методи. Те могат да ви пренесат до желаната дестинация, като пестят от вашето време и най-вече – пари.