Избор на врата за спалня

1
Добави коментар
Colibri13
Colibri13

Как да изберем врата за спалнята си?

За да избегнете цялостното ремонтиране на Вашата спалня може да й придадете напълно нов облик и различна визия единствено посредством смяната на интериорната врата и прозорците. По този начин Вие бихте си спестили много нерви, пари и време, а постигнатите резултати несъмнено ще Ви изненадат.

Врата за спалнята – задължително плътна!

Изборът на врата за спалнята никак не е толкова лесна задача. Възможно е да се объркате от предлаганото разнообразие от модели, материали и цветове. Добре ще е да се запознаете с някои основни насоки при избора на врата за Вашата спалня, за да превърнете тази задача в лесна и приятна.

Важно е първо да сте наясно с размерите на стаята и предвид тях да изберете колко широка да е вратата. Необходимо е след това да изберете и атрактивен дизайн, който да съответства на цялостния интериор на спалнята Ви. Други фактори, на които да обърнете внимание са цената на вратата, вида и материала, от който е изработена, както и на разходите за монтажа. По този начин ще откриете идеалната за вас вътрешна врата.

Начин на използване на вратата

   Различните видове врати се различават една от друга по начина им на употреба. Класическите еднокрили врати се отварят навътре и навън, а освен тях има и врати тип „летящо крило”, които са Ви в помощ, когато ръцете Ви са заети. Има и такива, които се плъзгат, т.е. „пързалящи/плъзгащи” врати, както и сгъваеми – тип „хармоника”. По-голямата част от вратите се монтират лесно, освен това могат да са полезни при най-различни интериори.

Плъзгащата врата е подходяща за монтиране в по-тесни спални, имащи широка стена. Така вратата може да се скрие изцяло зад стената и пространството да се разшири, като се съединяват спалнята и съседната до нея стая. Този вид врати са много популярни за спалните, решени в азиатски стил и са известни в Корея, Япония и Китай. Тези врати са минималистични, а и практични, освен това предлагат добри варианти за разнообразен дизайн на модела, но трябва да се има предвид, че ако съответния интериор не позволява, монтирането им става по-трудно.

Врата с каса или само крило

Ако интериорната врата на Вашата спалня е сменена сравнително скоро, то в този случай касата няма нужда да се сменя, защото е достатъчно здрава. По-изгодно ще бъде да смените само крилото на вратата.

Големина на отвора на интериорната врата

   „Борман Комерс” Ви улеснява максимално като Ви позволява да си спестите измерването на вратата. За да сте сигурни, че всичко е наред, наш екип ще дойде на място да вземе точните размери на вратата. Точните размери ще Ви спестят последващите ремонти, в следствие на поставянето на вътрешната врата и ще улесни монтажа й.

Посока на отваряне на вратата

Най-важно е вратата на спалнята Ви преди всичко да е удобна за Вас. Решение, което трябва да вземете Вие е от коя страна да се намира дръжката – дали да е отляво или отдясно на крилото на вратата. Мебелите трябва да разположени така, че вратата да се отваря спокойно, без да се удря в тях.

Избор на материал за изработване на вратата

Най-предпочитаните материали за врати на спални са MDF и дърво. Вие може да изберете и друг материал, например фибростъкло, метал или пластмаса. Ако Ви допада, може да изберете и стъклото като материал за Вашата интериорна врата. Също добър избор е масивната дървена вътрешна врата.

Довършителни работи по вътрешната врата

Вътрешната врата би останала по-трайна, ако е лакирана. Лаковото покритие на вратата може да бъде прозрачно, за да подчертава естествения цвят на дървото, избран от Вас, както и да се добави допълнителен гланц към вратата. Възможно е и да бъде само покритие, което да предпазва Вашата врата – забележете: Вратите за спалня могат да бъдат и по-нисък клас от офис вратите. Може да изберете освен прозрачния гланц и един от разнообразните цветове, които „Борман Комерс” предлага. Можете да комбинирате цвета на вратата с интериора на спалнята Ви.

Ако се нуждаете от повече информация за интериорната врата за Вашата спалня винаги може да се обърнете към нашите специалисти от „Борман Комерс”.