Борисов не показа сензитивност към социалните теми

4
Добави коментар
tedy79
tedy79

Борисов не показа сензитивност към социалните теми

12 Май 2015 | 09:35

/КРОСС/Вероятно премиерът Бойко Борисов наистина е сърдит на медиите. Вчера той изглеждаше напрегнат и по някакъв начин поставяше бариера, която в предишния му активен период в медиите не се забелязваше – бариера между него и аудиторията и него и водещия. Този акцент от едночасовото интервю на премиера вчера посочи политическият психолог Антоанета Христова.

В интервю за БНР тя подчерта, че Борисов не е успял да покаже адекватна реакция по социалната тема.

На един сериозен въпрос по темата нито имаше отговор на проблемите, нито перспектива как могат да се решат, а беше по някакъв начин сърдита аналогия със собствения живот, коментира Христова и добави: В момента хората се чувстват много зле. И ако нямаш сензитивност да имаш обратна връзка и да реагираш на това състояние, попадаш в риск, което се случи вчера. Рискът беше да казваш послание „ние можем“, „ние правим“, „ние го правим през пътищата и всичко, което строим“, и в същото време да не си критичен и да не даваш перспектива на най-голямата тежест.

Борисов не успя да излезе от рамката, използваше неговото типично „аз“, което е характерно за лидерите, които имат много голямо его, каза още Антоанета Христова.

Според нея премиерът се е съгласил да участва в телевизионното интервю, за да даде неформалния старт на предварителната предизборна кампания.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.